24 Mart 2013 Pazar

Patates Mantısı

HAFTANIN YEMEKLERİ-270

Herkese merhaba,

Bundan 3,5 yıl önce, Alara' nın kolik sancıları nedeni ile kucağımdan inmediği bir dönemde, açlıktan bayılmak üzere olmama rağmen henüz bir şey yiyememiş olduğum bir gündü...

Öğle saatleri gibi çalan kapıyı "hayırdır inşallah" diye açtığımda komşumun elinde bir tabak içinde de patates mantısı vardı...

İşte patates mantısı ile ilk o gün tanıştım. Bence patates ile yapılabilecek en başarılı tariflerden biridir patates mantısı...

Sade olarak yada kıymalı iç ile doldurarak tüketebilirsiniz. Kolay olması nedeni ile iş çıkışı yapılabilir. Yalnız sarımsaksız olmaz baştan söyleyeyim :)))



Sevgiler, görüşmek üzere


Patates Mantısı


Malzemeler

5-6 adet patates
Maydanoz
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça




Yapılışı


Patatesleri iyice yıkayın ve haşlamak üzere tencereye koyun. Haşlandıktan sonra kabuğunu soyarak iyice ezin. Ezmek için çatal kullanabilirsiniz. Daha sonra patateslerin içine doğranmış maydanozları ekleyin. İsteğe göre karabiber, kırmızı biber ve tuz ekleyin. İyice karıştırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak bardak şeklinde şekillendirin. Başka bir kapta yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsakları ekleyin ve karıştırın. Patateslerin içini yoğurt ile doldurun. (Bu aşamada arzu eden kavrulmuş soğanlı kıymalı harç ile patateslerini doldurabilir) Tavada tereyağı eriterek salçayı pişirin ve patateslerin üzerine dökerek servis yapın.
 
 
 
 


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...