18 Temmuz 2013 Perşembe

Şerbet Tarifleri

HAFTANIN YEMEKLERİ-292

Herkese merhaba,

Ramazan münasebeti ile kolayca yapılabilecek şerbet tariflerini araştırdım ve sizler için derledim. İçlerinden birini beğenip deneyeceğinizi umuyorum :)))


Sevgiler, görüşmek üzere


Yaz Şerbeti
 
Malzemeler

Yarım kilo kayısı
Yarım kilo şeftali
10 bardak su
3 bardak şeker
1 adet limon


Yapılışı

Öncelikle kayısı ve şeftalileri yıkayıp çekirdeklerini çıkartıp iri iri kesip 10 bardak su ile kaynatalım. Ardından meyveler yumuşayınca şeker ve limon suyunu da ekleyip bilendırdan geçirelim. Kıvamına göre şerbetinizi sıcak su ile açabilirsiniz. Buzdolabında soğutup içine buz küpleri atarak servis edebilirsiniz.
 

Susatmayan Meyve Şerbeti

Malzemeler

500 gr kırmızı erik
250 gr vişne
2 su bardağı şeker
1 kabuk tarçın
4-5 adet karanfil
1 silme çay kaşığı yenibahar
1 silem çay kaşığı zencefil
4 lt su
 

Yapılışı

Vişne ve eriklerin saplarını ayıklayıp güzelce yıkayın. Tencereye alıp 2 lt. su ekleyin. Tarçın, karanfil, zencefil ve yenibaharı ekleyip meyveler yumuşayana kadar kaynatın. Ateşten alıp meyveler içindeyken ılınmasını bekleyin. Ilındıktan sonra bir tülbent yardımıyla süzün. Suyuna şekeri ekleyip eriyene kadar karıştırın. Kalan 2 lt suyu da ilave edip dolaba kaldırın.

Karışık Meyve Şerbeti

 
Malzemeler

1 kilo erik
1 kilo siyah üzüm
2  tane çubuk tarçın
2 tane karanfil
4 tane tane karabiber
2 kilo su(tercihe göre suyuda artırabilirsiniz)
1 su bardağı toz şeker(şekeri tercihinize göre artırabilirsiniz)

Yapılışı

Üzümleri taneleyip tencereye alalım, eriği, suyu, tarçını, karanfili ve karabiberi ekleyip kaynatalım, kaynamaya baylayınca 5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatalım, şerbeti süzelim.

Soğumadan şekeri ilave edip şeker eriyene kadar karıştıralım, ılıyınca dolaba kaldırıp soğuyunca servis yapalım.

http://www.mutfakpenceresi.com : Sizlere önerim bu karışıma kırmızı elma, biraz vişnede  ekleyebilirsiniz,içine kullanılan tarçını mutlaka çubuk tarıçın tercih edin,toz kullanırsanız hafif acılaşıyor rengi kararıyor, isterseniz taze zencefilde ilave edebilirsiniz.)
 

 
Limon Şerbeti
Gerekli malzeme: 4 limon suyu, 200 gr toz şeker, 2 litre su, 1 yemek kaşığı bal, 3 tane karanfil
Su hariç tüm malzemeyi kapalı bir kap içerisinde 8 saat bekletin. Sonra suyu ekleyip tencerede kaynatın. Soğutup süzün ve servis yapın.
Vişne Şerbeti
Gerekli malzeme: 500 gr vişne, 2 litre su, 200 gr toz şeker, 1 limonun suyu, 2 çubuk tarçın, 4-5 tane karanfil
Su hariç tüm malzemeyi kapalı bir kap içinde 8 saat kadar bekletin. Daha sonra bir tencereye alın ve suyu da ekleyip kaynatın. Soğutup süzün ve servis yapın.
Üzüm Şerbeti
Gerekli malzeme: 500 gr üzüm suyu, 2 litre su, 200 gr toz şeker, 1 limonun suyu, 1 yemek kaşığı bal, 1 defneyaprağı, 2 cl mavi renklendirici (isteğe bağlı)
Üzümleri toz şekerle birlikte ezin. Su hariç kalan malzemeyi geniş bir kaba üzümlerle birlikte aktarın. 8 saat kadar bekletin. Suyu ekleyin ve kaynatın. Soğutup süzün ve servis yapın.
Portakal Şerbeti
Gerekli malzeme: 7 portakal, 1 litre taze portakal suyu, 300 gr toz şeker, 2 litre su
Portakalları ufak dilimler halinde kesin. Üzerine toz şekeri döküp iyice ezin. Daha sonra portakala suyunu ve suyu ilave edip bire kapta 8 saat kadar bekletin. Bir tencereye alıp, kısık ateşte kaynatın. Soğuduktan sonra süzüp servis yapın.
Kavun Şerbeti
Gerekli malzeme: 125 gr bal, 300 gr kavun, 1 çay bardağı şeker şurubu, 1 limonun suyu, 1 çay kaşığı zencefil, 2 litre su, 2 dal defneyaprağı
Kavunu dilimleyin. Bal ve suyu mikserde iyice ezilinceye kadar çırpın. Defneyaprağı, zencefil, şeker şurubu ve limon suyunu ilave edip kaynatın. Soğutup, süzün ve servis yapın.
Nane Şerbeti
Gerekli malzeme: 2 limon, yarım demet taze nane, 1 su bardağı toz şeker, 2 litre su
Limonların suyunu sıkın. Taze nane yapraklarını iyice ezin ve limon suyuyla karıştırın. Toz şeker ve suyu ilave edip iyice karıştırın. Kapalı bir kapta 8 saat bekletin. Şerbeti kaynatın. Soğutup süzün ve servis yapın.

5 yorum:

pırıl ipek dedi ki...

Harika bayıldım'teşekkürler :)

Melda Albayrak dedi ki...

Afiyet, bal, şeker olsun :)))

Ece Karabulut dedi ki...

Bayıldım , hemen kocama yapmalıyım :)

Unknown dedi ki...

ŞEKERPARE TARİFİ BUDA BENDEN OLSUN
500 gr un
125 gr pudra şekeri
1 paket hamur işi margarin oda sıcaklığın da
15 gr bir buçuk paket kabartma tozu
2 adet yumurta
30 gr 3 yemek kaşığı kabartma tozu
Şekerpare şerbeti
1 kg toz şeker
1 litre su
1/2 yarım limon suyu

Hazırlanışı
1, Önce bir tencereye 1 kilo şekeri koyun üzerine 1 litre su ekleyip ateşe koyun kaynadığı zaman içerisine yarım limon suyu ekleyip 5,6 dakika kaynatıp altını kapatın ve biraz soğusun ama tam soğutmayın biraz ılık kalsın.
 
2, Un kabartma tozu pudra şekeri karıştırın ve un eleğiyle eleyin ortasını havuz gibi acın son üzerine irmiği ekleyin.
 
3, Önceden oda sıcaklığına getirdiğiniz yumuşak margarini un havuzunun ortasına koyun üzerine 2 adet yumurta kırın margarin ve yumurtayı 4,5 dakika macun gibi olup bir birine iyice yedirin.
 
4, Un havuzunun ortasındaki margarinle unlu karışımı dıştan içe doğru karıştırarak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
 
5, Her zaman hamur işi yemek yaparken fırını önceden ısıtın fırını turbo veya fanda 175 dere ısıda acın fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
 
6, Şekerpare hamurundan ceviz büyüklüğün de alın avuç içiyle yuvarlayarak şekil verin hafif bastırarak tepsiye dizin bütün şekerpare hamuru bitene kadar işleme devam edin.
 
7, Şekerpare lerin ortasına birer adet fındık koyup içe doğru hafif bastırın.
 
8, Hazırladığınız şekerpareleri önceden ısıttığınız fırında nar gibi altın sarısı kızarana kadar pişirip fırından çıkarın.
 
9, Fırından çıkarttığınız şekerparenin altına serdiğiniz yağlı kağıdı alın.
 
10, Önceden hazırladığınız şerbeti şekerparenin üzerine kepçeyle yavaş yavaş dökün.
 
11, Şekerpare servise hazır soğuduk sonra servis edebilirsiniz bir gün sonra servis ederseniz daha lezzetli olur üzerine Hindistan ceviz çekilmiş Antep fıstığı atarak süsleyerek de servis edebilirsiniz.AFİYET OLSUN.
http://seflerinmutfagi.net
NOT : Diğer yemek tarifleri için web sayfamı ziyaret edebilirsiniz

Yemek tarifleri dedi ki...

süpermiş harika başarılarınızın devamını dilerim

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...