29 Eylül 2013 Pazar

Peynirli ve Biberli Tam Buğday Unlu Kek

HAFTANIN YEMEKLERİ-306


Herkese merhaba,

Eşime sipariş ettiğim unun yerine tam buğday unu gelince "internetten araştırıp bir tarif bulayım da bakalım bakalım şu tam buğday ununun tadına" diyerek geçtim ekranın başına...

Tuzlu kek deyince tüyleri diken diken olan bazı arkadaşlarım var ama ben yine de bu tarife bir şans vereyim dedim ve gerçekten inanılmaz bir tat elde ettim...

Bence denenesi bir tarif :)))


Sevgiler, görüşmek üzere


Peynirli ve Biberli Tam Buğday Unlu Kek

Malzemeler

3 yumurta
2 salçalık kırmızıbiber
2 sivri biber
1 dolmalık sarı biber
200 gr rendelenmiş beyaz peynir
150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1.5 su bardağı tam buğday unu
5~6 dal maydanoz ve dereotu
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tuz
karabiber

Yapılışı

Biberleri tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Tavaya 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı ekleyip biberleri hafif soteleyin. Derin bir kapta yumurtaları çırpın. Ayçiçeği yağı, yoğurt ve peynirleri ekleyip çırpmaya devam edin. Ilınan biberleri ekleyin. Tam buğday unu, kabartma tozu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Son olarak ince kıydığınız yeşillikleri ekleyin. Yağladığınız fırın kabına malzemeyi aktarın. önceden ısıtılmış 160 derece fırında 55-60 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...