29 Ekim 2013 Salı

Salata Dekoru_1 (Çiçekler)

HAFTANIN YEMEKLERİ-311

Herkese merhaba,

Öncelikle herkesin Cumhuriyet bayramını kutluyorum. Nice 90 senelerde torunlarımın torunlarının kutlayacağı Cumhuriyet bayramları diliyorum :)

Dün benden bir tarif beklediğinizi biliyorum ama tembel tenekeliğim tuttu yine yapacak bir şey yok :)))

Uzun zamandır aklımda olan meyve ve sebzelerden salata dekoru hazırlama mevzusuna bu yazı ile giriş yapmak istiyorum.

Konu oldukça derin, hayal gücünü yeteneği ile birleştiren birçok kişinin yarattığı harikaları görünce gözlerinize inanamayacaksınız...

Ama taktir edersiniz ki tüm tarifleri aynı yazıda anlatmak çok zor. O nedenle bir yazı dizisi haline getirmeye karar verdim. Bu yazıda sadece çiçek temalı dekorları işleyeceğiz. Umarım keyifle takip edersiniz...

Sevgiler, görüşmek üzere


Çiçek Şeklinde Salata Dekorları





Kuru soğandan çiçek

(Soyduğunuz soğanı dıştan başlayarak içe doğru yaprak yaprak kesin, sadece yaprakların açıldıklarında birbirlerine çapraz gelmesine dikkat edin, son olarak yaprakların rahat açılması için birkaç dakika kaynayan suda bekleterek yaprakları elinizle şekillendirin çiçeğiniz hazır)



Pancar turşusundan çiçek

(Soyacak aparatı ile şeritler halinde kestiğiniz pancarları gül şekli elde edene kadar sarın çiçeğiniz hazır)



Maruldan çiçek (beyaz), mor lahanadan çiçek (saplar salatalıktan)

(Beyaz marulu ikiye bölüm kıvrılmış konserve kutusu ile ince yapraklar traşlayın. Mor lahanaları ise uzun şeritler halinde kesip badem de denen minik salatalıkların dip kısmına çiçek oluşturacak şekilde yerleştirin)






Havuçtan çiçek

(Yapım fotoğraflarda mevcuttur)


Domatesten gül

(Soyacak aparatı ile şeritler halinde kestiğiniz domates kabuklarını gül şekli elde edene kadar sarın çiçeğiniz hazır)



Kırmızı biberden çiçek

(Biberlerinizi boylamasına yarın, ardından çekirdek bölümünü sap kısmı ile birlikte çıkartın. Yaprak şeklinde şekil verdiğiniz biberlerin üzerinde birer delik açarak çekirdekleri delikten geçirin ve çiçekleriniz hazır)


Pırasadan çiçek

(Birbiri ile aynı boyuttaki pırasa yaprakları ve sapları kesilip, kesilen yapraklar katlanarak çiçek şekli verilir)




Kırmızı biberden kasımpatı

(Kırmızı biberleri çok ince kıyın)

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...