12 Kasım 2013 Salı

Bulaşık Makinasında Pişen Yemekler

HAFTANIN YEMEKLERİ-315

Herkese merhaba,

Bugün yemek tarifi yerine bir yemek pişirme metodundan bahsetmek istiyorum. Geçen gün radyoda dinlemiştim. Aklımda kalmış merak ettim araştırdım. İtalyan yemek yazarı Lisa Casali bulaşık makinasında pişirilen yemekler ile ilgili bir kitap çıkartmış. Aklıma da yattı aslında. En azından denenmesi gerekir diye düşünüyorum :)

Sizlerle bu konudaki bir makaleyi paylaşmak istiyorum. Eğer sizin de aklınıza yattıysa deneme amaçlı bir yemek pişirebilirsiniz.


İtalyan yemek yazarı Lisa Casali, yemek yapmanın ekonomik ve sıradışı bir yöntemini buldu. Casali yemek kitabında bulaşık makinesinde pişirilmesi mümkün olan yemek tarifleri paylaşıyor.

İtalyan Lisa Casali, yemek pişirmenin çevreci, ekonomik ve lezzetli yöntemini keşfetti. Yemek yazarı Casali, 'Bulaşık Makinesinde Yemek Pişirmek' (Cucinare In Lavastovigle) adlı kitabında bulaşık makinesi kirlileri yıkarken aynı anda yemek pişirmenin mümkün olabileceğini yazdı.

Casali, bulaşık makinesinin tıpkı bir buharlı fırın gibi çalıştığını, bazı yemeklerin ‘ekonomik’ programda, bazılarının ise daha yüksek ısıda piştiğini söylüyor. Makinede pişirmenin yöntemi ise malzemeleri vakumlu bir torba ya da kavonozun içine yerleştirmek.

Casali’nin kitabında kuskus, dana eti, elmalı tart ve levrek tarifleri yer alıyor. Yazarın tariflerini deneyen yemek severler ise bulaşık makinesinde pişen somon balığının fırında pişene göre daha lezzetli olduğu görüşünde.

Casali, yiyeceklerin bulaşık makinesinde düşük sıcaklıklarda pişirilmesinin gıdalar için en iyisi olduğunu söylüyor. Bazı denemelerden sonra, bu tekniğin düşük derecelerde sağlıklı yemekler pişirmek için en ideal yöntem olduğunu belirtiyor.Ve bu denemeler kuskus, dana eti, ton balığı gibi yiyecekler ve hatta meyve ve tatlı tarifleri bulunan bir yemek kitabının (Cucinare in Lavastoviglie) çıkmasıyla sonuçlanıyor. Ne yazık ki Casali’nin kitabının sadece italyancası mevcut, fakat bu yenilikçi şef, bulaşık makinesinde yaptığı en popüler yemeklerin tariflerini vimeo‘daki ingilizce altyazılı videoları ile meraklılarına anlatıyor.

Casali’nin videolarına alternatif olarak youtube’dan Pashman’ın bulaşık makinesinde yaptığı çok çeşitli yemek tariflerini açıklayan videolarına buradan ulaşabilirsiniz.



Sevgiler, görüşmek üzere

 
 
 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...