25 Kasım 2013 Pazartesi

Kapalı Pizza

HAFTANIN YEMEKLERİ-318

Herkese merhaba,

Pizza severler bu tarif hem pratik hem de görsel...

İsteyen hamuru kendi de yapabilir ama isterseniz fırından ekmek hamuru alıp öyle de yapabilirsiniz :)

İçeriği tamamen zevkinize ve evinizdeki malzemelere bırakıyorum.

Tarifimiz http://www.kadinvekadin.net sitesinden alınmıştır.

Sevgiler, görüşmek üzere

Kapalı Pizza

Malzemeler

Fırından alınmış ekmek hamuru :)

Yapılışı

Hamur yarım santim açılıp üzerine istenilen malzeme eklenir. Pizza salçası için iki kaşık salça iki diş sarımsak karabiber tuz ve biraz da su karıştırılıp fırça yada kaşık ile açılan hamurun üzerine sürülür. Geri kalan tüm malzemeler isteğe göre eklenir.
Şekilde görüldüğü gibi birer santimlik aralarla hamura kesikler atılarak sonra bu parçalar üst üste katlanır. Örgü şekli tamamlanan pizzamız dikkatlice fırına alınır. (Biraz hassas olması nedeni ile işlemin yağlı kağıt üzerinde yapılması önerilir) Pişen pizzamız sıcacık servis edilir :))
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...