26 Aralık 2013 Perşembe

Yılbaşı Tatlı Önerileri

HAFTANIN YEMEKLERİ-321

Herkese merhaba,

Yılbaşında yenen hindilerin kebapların ardından tatlı yiyecek haliniz halacak mı bilmem ama size birkaç önerim olacak...

Sevgiler, görüşmek üzere

Yılbaşı Tatlı Önerileri

Meyve Ağacı

Bu öneri meyve tutkunlarına...
Hem soframın bir köşesinde güzel bir dekor olsun, hem de ufak ufak atıştıralım diyorsanız meyve ağacınızı hangi meyvelerle yapacağınızı şimdiden düşünmeye başlayın derim :))



Muzlu-Çikolatalı Atıştırmalıklar

Çikolatadan vazgeçmem diyenler...

Alt tarafı muzları dilimleyip kurabiye şişlerine geçirecek ve benmari usulü çikolataya daldırıp keyfinizce süsleyeceksiniz. Bu lezzete değmez mi ama :))

 
 
Kuplar

Ağır tatlı istemem derseniz sade-kahveli-çikolatalı-meyveli yada araya kek/kurabiye/bisküvi serpiştirilmiş farklı kuplar servis ve görsellik avantajı ile size mutlaka puan kazandıracaktır.
 
 
 
 
Gökkuşağı Kek

Veeee işte gecenin starı...
Gökkuşağının altında hazine olur derler ya siz de kendi gökkuşağınızı yapıp en değerli hazineniz dostlarınızla paylaşabilirsiniz. Hele ki evde çocuk varsa işte o zaman onun mutluluğuna inanamayacaksınız :))

Olay çok basit. Düz kalıpla istediğiniz kek tarifini uygulayın yada daha da kolayı bir pasta tabanı alıverin :)
Kekinizin ortasından bir bardak yardımı ile yuvarlak bir parçayı çıkartın.
Ardından kekinizin içine ve üstüne istediğiniz krema tarifini uygulayın. Pastanızın içine meyve vb ilavesi de yapabilirsiniz tercih sizin :))

Yanlız kakaolu bir krema kullanmayın ki gökkuşağınızın parlaklığı gölgelenmesin (kremşanti tercih edilirse bence uygun olur)

Ardından pastanızı rengarenk bonibonla kaplayın. Son olarak pişmaniyeden bulutlarda yapın ve pastanızı tamamlayın :))
 
 
 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...