26 Mart 2014 Çarşamba

Çılbır

HAFTANIN YEMEKLERİ-327

Herkese merhaba,

Bugün işyerinde yemekte çılbır vardı. Uzun süredir yemediğimden mi yoksa çok mu açtım bilmem ama epey beğenerek yedim. Aslına bakarsanız hem besleyici hem pratik hem de çok az malzeme ile yapıldığı için zorlu geçen, tempolu iş günlerinin akşamında, hele ki evde pratik yapılacak başka birşeyler yoksa şipşak hazırlanıp sofraya getirilebilir :))

Tarifimiz http://neselisef.blogspot.com.tr sitesinden alınmıştır.

Sevgiler, görüşmek üzere

Çılbır

Malzemeler

3 yumurta
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı  tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber


Yapılışı

Bir sahana su koyalım ve kaynatalım.  Kaynayınca içine tuz ve sirke atalım.
Yumurtaları birbirine yakın şekilde dağıtmadan kaynayan suyun içine kıralım.
Beyazlar pişince ve sarılar da istediğimiz kıvama gelince (hafif sulu ya da katı, nasıl severseniz öyle) bir kevgir ile yumurtaları sudan çıkaralım ve servis tabağına koyalım.
Sarımsakları dövüp yoğurt ile karıştıralım (az biraz tuz da ekleyebiliriz)
Tereyağını küçük bir soslukta eritip kızdıralım ve içine pul biberleri atıp yakmadan iki-üç kere çevirelim.
Yumurtaların üzerine önce sarımsaklı yoğurdu ardından da erimiş tereyağlı sosu gezdirelim ve afiyetle yiyelim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...