21 Eylül 2014 Pazar

Yufkadan Pratik Pizza

HAFTANIN YEMEKLERİ-337

Herkese merhaba,

Hafta sonu kızımı tiyatroya götürmek için Tuzladaydım. Maalesef internette ilan olmasına rağmen tiyatro aktivitelerinin bayramdan sonra başlayacağı haberi ile kuyruğumuzu kıstırdığımız gibi eve dönüş yoluna geçtik :(

Kızımın hayal kırıklığını gidermek için dönüş yolunda beğendiği bir oyuncağı aldım. Kendi hayal kırıklığım için de Aydınlıdaki yufkacıma uğrayayım dedim ve o da ne, yufkacım kapanmış...

Haftanın en kötü haberi oldu bu benim için...

İlk fırsatta komşu dükkanlardan bilgi alıp nereye taşındığını öğreneceğim...

Hal böyle olunca hafta sonu denemeyi planladığım yufkadan pizza da yalan oldu...

Neyse ben tarifi vereyim. Denemek isteyenler buyursun denesin :))


Tarifimiz http://vakitbuldukca.blogspot.com.tr sitesinden alınmıştır. (Bu arada bloğun adına bayıldım :))

Sevgiler, görüşmek üzere

Yufkadan Pratik Pizza

Malzemeler

1 yufka
1 yumurta
1/3 çay bardağı süt
1/4 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (azaltıp, arttırabilirsiniz)

Üzerine;
sosis, sucuk, mantar, yeşil biber, kırmızı biber, domates, zeytin, mısır, soğan vs.. (ne isterseniz)

Yapılışı

Yumurta, süt ve yağı bir kapta çırparak karıştırın.

Teflon pilav tenceresine (yayvan tencere) yufkayı açarak yerleştirin. Kenarları tencerenin dışına sarkacak şekilde.

Hazırladığınız karışımı kaşıkla üzerine gezdirin.

Yufkanın kenarlarını tencerenin içine toplayarak, kalan karışımı da üzerine gezdirin ve yufkanın iyice ıslanmasını sağlayın.

Domates salçasını çok az suyla ezerek, yufkanın üst kısmına sürün.

Kaşar peynirlerini ve arzu ettiğiniz malzemeleri üzerine sıralayarak, tencerenin kapağını kapatın.

İlk 2-3 dakika kadar biraz yüksek ateşte olsun ocağınız.

İçindeki malzemelerin sıcaklığı artınca, ocağın alevini kısın. Bu şekilde yaklaşık 20 dakika pişirin.

Üstündeki kaşarlar eriyince, altını kontrol edip, ocaktan alabilirsiniz.

Maalesef tarifi deneyemediğim için bloggerin püf noktaları bölümünü de sizlerle paylaşıyorum.

Püf Noktaları:
Ne kadar ince olursa, o kadar lezzetli oluyor. Bu yüzden 1 yufkayla, geniş bir tencerede yapmanızı öneririm.

Domates, mantar gibi sulanan malzemeler kullanacaksanız; kaşarlar eridikten sonra biraz da kapağı açarak ocakta tutun. Bu şekilde fazla suyu buharlaştırabilirsiniz. Ama kapağı açmasanız da sorun olmaz, biraz bekleyince pizza suyu çekiyor.

Yağı ve sütü biraz arttırabilirsiniz. Ancak kaşar peyniri yeterince yağlı olduğundan, ben az yağ kullanmaya çalışıyorum.

Ocağa ilk koyduğunuzda, yüksek ateşteyken başından ayrılmayın. Zira ilk pizzanızın altı fazlaca kızarmış olabilir :)


1 yorum:

Forum-Root dedi ki...

Çok sağolun baya işime yaradı

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...