27 Aralık 2011 Salı

Armutlu Sürpriz

HAFTANIN YEMEKLERİ-4

Herkese merhaba,
Güzel bir hafta geçirmenizi dilerim…
Basit fakat sunumu çok güzel bir tatlı seçtim bugün… 

Tarifimiz www.yemeklivagon.com sitesinden alıntıdır...

Armutlu Sürpriz

Malzemeler:
 


4 adet armut
1 su bardağı toz şeker
1 1/2 lt su
1 adet çubuk tarçın
1 adet limon kabuğu rendesi
1 adet limon suyu
2-3 adet tane karanfil
6 adet kare milföy hamuru
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı susam
Kaymaklı dondurma veya kaymak
 
Yapılışı:
 
Tencerede şeker-su-tarçın-limon kabuğu rendesi -limon suyu-karanfil kaynatılır ve içine kabukları soyulmuş armutlar eklenir, 5 dakika haşlanıp süzülür.
Milföy hamurları yaklaşık 1 cm kalınlığında şeritler halinde kesilir.
Armutların tamamı milföy şeritleri ile sarılır ve üzerine fırça ile yumurta sarısının yarısı sürülür.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirilir ve fırından çıkarılarak kalan yumurta sarısı sürülür, 15-20 dakika daha pişirilir.
Milföylü armutlar soğuduktan sonra servis tabağına aktarılır ve kavrulmuş susam serpilmiş kaymaklı dondurma veya kaymakla birlikte servis yapılır.
Arzu edilirse milföyün üzerine pudra şekeri serpilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...