27 Aralık 2011 Salı

Çeşit Çeşit Sorbe

HAFTANIN YEMEKLERİ-112

Hanımlar merhaba,

Bugün hissedilen sıcaklığın 40 derecenin üzerinde olacağına dair uyarılar yapıldı.
Ben de günün anlam ve önemine yakışan bir tarif vereyim istedim.

Küçüklüğümde yazları kar satan bir amcamız vardı. Eşek üzerinde çuval içinde kar gezdirirdi. İstediğin kadarını testere ile kesip verirdi. Üzerine dökülen vişne şerbeti ile yemeye hazır olan pratik sorbemizin tadını şimdiye kadar hiçbir yerde alamadım...

İşte bu nedenle bugünkü tarifim içimde bir özlem olan sorbedir...

Gelin sizler de bu sıcak yaz günlerinde evde olan meyvelerinizle sorbe yapın ve serin serin yiyip kendinize gelin.

Birkaç çeşit için tarif vereceğim. Çikolata severleri de unutmadım :))) Dilediğinizi yapın yada yeni denemelerle farklı lezzetler elde edin :)))

Nane-Limonlu Sorbe 


Malzemeler:
- bir avuç taze nane yaprağı
- 200 ml. su
- 80 gr. şeker (şekeri azaltabilirsiniz)
- 100 ml. misket limonu suyu veya limon suyu ( 2 adet meyve)


Yapılışı:

1- Nane yapraklarını minik minik parçalayın. Su ve şekeri 2 dakika kadar kaynatın. Şerbet biraz soğuduktan sonra nane yapraklarının üzerine dökün. Mikserle naneler iyice parçalanana kadar çırpın. Blender’dan da geçirebilirsiniz. 3 saat buzdolabında soğutun.
2- Limonları sıkın ve suyunu naneli şerbetin üzerine dökün. Biraz karıştırıp, ince bir süzgeçten geçirin.
3- Süzülen şerbeti uygun bir kap içinde, ağzı açık olarak buzluğa kaldırın. 2 saat sonra çatalla veya blender’la karıştırın. Bu işlem buz kristallerinin oluşmasını önlüyormuş. Tekrar buzluğa kaldırıp, sertleşene kadar yaklaşık 4 saat bekletin.


Limonlu Sorbe 

Malzemeler:
*2.5 bardak su
*1-2 limon kabuğu rendesi
*1 bardak pudra şekeri
*1 bardaktan az limon suyu
*1 yumurta beyazı


Yapılışı:

Su, pudra şekeri ve limon kabuğu rendesini şeker eriyene kadar karıştırın. Üzeri açık olarak 5 dakika kadar kaynatın. Sos kalınlaşınca başka bir kaba alarak oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Limon suyunu ilave edin. 3 saat buzlukta dondurun. Yumurta akını ekleyerek blenderden geçirin. Tekrar buzlukta 3 saat bekletin. Çıkınca oyulmuş limon kabuklarının içine koyup servis yapabilirsiniz.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...