27 Aralık 2011 Salı

Yufkalı Rulo Köfte

HAFTANIN YEMEKLERİ-113

Herkese merhaba,

Bugün pratik bir köfte tarifimiz var. Hazır fırını yakmışken tabağın süslenmesinde kullanacağınız biber, domates yada diğer sebzelerinizi tepsinin bir köşesine iliştirmeyi unutmayın :))))

Ha birde Perşembe günü sorbe resimlerinin çok fazla olması nedeni ile paylaşamadığım ve ısrarla talep edilen kızımın tatil fotograflarını da ekte bulabilirsiniz :)))
Evet haklısınız çooook büyüdü :)))

Sevgiler, görüşmek üzere

Yufkalı Rulo Köfte

Malzemeler:

500gr. kıyma
1 adet soğan
Yarım demet maydonoz
2 dilim bayat ekmek
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
yarım su bardağı tuzsuz antep fıstığı
Yarım su bardağı ceviz
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz
2 adet yufka

Yapılışı:

Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine bayat ekmeği, rendelenmiş soğanı, dövüşmüş cevizi, dövüşmüş fıstığı, tuzunu, karabiberi, kimyonu koyup yoğurun. Kıvamı katı olursa az sıvıyağ ile yumuşatabilirsiniz. Köfte harcını ikiye bölüyoruz. Yufkayı tezgaha açıyoruz. Fırça yardımı ile yufkalara su sürün. Bir ucundan tutup yufkayı içe doğru katlayın. Üzerine köfteyi rulo yapıp koyuyoruz. Sağ ve sol uçlarını içe doğru katlayın. Sıkı sıkı köfteyi rulo yapın. 2 parmak kalınlığında kesip çöp şişlere geçirin. Yağladığınız fırın kabına dizin. 180 derece fırında pişirin.

Afiyet Olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...