27 Aralık 2011 Salı

Gökkuşağı Börek

HAFTANIN YEMEKLERİ-8

Herkese günaydın,
Güzel ve güneşli bir hafta dilerim J
Pratik yemek tariflerine devam…


Gökkuşağı Börek

Malzemeler:
 

6 adet yufka
Haşlanmış patates,tuz karabiber
Kaşar peyniri veya beyaz peynir
Kırmızı közlenmiş biber yada yeşil biber
Kıyma, soğan
Ispanak.
Arasına sürmek için
2 bardak süt
Yarım erimiş margarin
Üzeri için 1 yumurta ve 2 kaşık yoğurt


Yapılışı:
Patatesleri haşlayıp içine biraz karabiber , kırmızı biber ve tuz koyup püre yapalım.


1. yufkamızı tezgahımıza yayalım zarf şekli gibi kenarlarından katlayalım.Üzerine eritilmiş margarin ve sütümüzü sürelim.Patatesli harcı kenarına yerleştirip rulo yapalım.

2.yufkamızı da aynı işlemi yapıp arasına kavurduğumuz kıymalı ve soğanlı harcı koyup rulo yapalım.

3.yufkamıza da ıspanakları yıkayıp kurutup doğrayıp tuzla karıştırıp yufkamızın kenarına koyup rulo yapalım. (Arzuya göre bir miktar soğan ile soteleyerek de koyabiliriz.)

4.yufkamıza peynirli harcı koyup rulo yapalım.

5. yufkamıza da kırmızı biberli harcı koyuyoruz.
Bütün yufkalara fırçamızla yağ ve sütlü harcı sürmeyi unutmuyoruz.
 
(Evimizde bulunan malzemelere yada kendi damak zevkimize göre yufka içine konacak malzemeleri çeşitlendirebiliriz. Sadece farklı renkte malzeme kullanıldığında görüntü daha güzel olacaktır.)
 
En son işlem ise 6. yufkamızı tezgaha yayıp yine harcımızı sürüyoruz ve rulo şeklinde ki 5 yufkayı üst üste koyup hepsini birlikte sıkıca rulo yapıyoruz.
Buzdolabında 2 saat bekletiyoruz.
Çıkartıp 2 cm kalınlığında dilimler halinde kesiyoruz.
Yağlanmış tepsiye yatık şekilde yerleştirip üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımını sürüyoruz.
 
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımızda kontrol ederek pişiriyoruz.
 
Sıcak sıcak servis yapıyoruz.
 
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...