27 Aralık 2011 Salı

Elmalı Profiterol

HAFTANIN YEMEKLERİ-7

Herkese merhaba,
İşte bu günün tarifi
Yalancı profiterol olarak da çok bilinen bu lezzet, özellikle ani misafirler için son derece pratik. Tarif Emine Beder' e ait . 


Elmalı Profiterol



-3-4 adet orta boy tatlı elma
-1/2 su bardağı şeker
-2 paket petibör bisküvi
-1 su bardağı iri dövülmüş fındık ya da ceviz
-1 tatlı kaşığı tarçın
Sosu İçin;



 
Elmalar soyulup rendelenir ve şekerle birlikte suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirilir. Biraz soğuduktan sonra içerisine bisküviler küçük parçalar halinde kırılarak ilave edilir.Tarçın , arzuya göre fındık ya da ceviz de eklendikten sonra ceviz büyüklüğünde toplar yapılır ve servis tabağına dizilir.

Yapılışı:

Sosu için bir tencerede un, şeker, kakao ve süt karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir. Vanilya da ilave edildikten sonra soğumaya bırakılır.
Daha önceden hazırlanmış olan elmalı topların üzerine bu sos düzgünce yayılır. Buzdolabında birkaç saat bekletildikten sonra servis yapılır.


Afiyet olsun 








-2,5 su bardağı süt
-3 çorba kaşığı tepeleme un
-1/2 su bardağı şeker
-1 paket vanilya
-2 çorba kaşığı kakao
Malzemeler:

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...