27 Aralık 2011 Salı

Patlıcanlı Kebap

HAFTANIN YEMEKLERİ-21

Herkese merhaba,
İyi haftalar...

Patlıcanı ve eti birbirine çok yakıştıranlar için nefis bir ana yemek paylaşmak istiyorum bugün...
Orjinal adı patlıcanlı kebap ama bence patlıcanlı beyti olmalıydı :))))))
Ben beytiyi çok severim, patlıcanın beyti ile buluşması bence çok lezzetli olacak...
Henüz bende deneyemedim çünkü yeni buldum bu tarifi fakat en kısa sürede denemeli :))))))

Tarifimiz YemekliVagon sitesinden alıntıdır


Patlıcanlı Kebap

Malzemeler:

300 gr dana kıyma (yarısı kuzuda olabilir)
4 adet patlıcan
3 adet yufka
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz-karabiber

Servis için:

Yoğurt
Közlenmiş domates-çarliston biber

Yapılışı:

Kıymaya tuz ve karabiber ilave edilerek iyice yoğurulur.
Eller hafif zeytinyağı ile yağlanarak etler çöp şişlere geçirilir.
Izgarada pişirilir. (Izgara pratik olmayacağından teflon tavanızın boyuna uygun olarak hazırlayacağınız yassı köftelerinizi yağsız yada eser miktardaki yağda çevirerek pişirebilirsiniz.)
Patlıcanlar közlenip,kabukları soyulur,tuzlanır.
Yufka tezgaha açılır üzerine biraz zeytinyağı ve su serpilir, kenarına 3 cm genişliğinde közlenmiş patlıcan üzerine pişirilen şiş kebaplar dizilip rulo sarılır.
Rulolar verev şekilde dilimlenir.
Kalan yufkalarla da aynı işlem tekrarlanır.
Rulolar yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir üzerlerine eritilmiş tereyağ sürülerek 180-200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Yoğurt ve közlenmiş domates-biber eşliğinde servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...