27 Aralık 2011 Salı

Kadayıflı Etimek Tatlısı

HAFTANIN YEMEKLERİ-20

Herkese merhaba,
Tekrar hayırlı ramazanlar...
Yakınlarınızı davet edeceğiniz iftar sofralarınızda misafirlerinize sunabileceğiniz enfes bir tatlı...
Etimek tatlılarda ekmek kadayıfı hissi veriyor, eğer bu tadı seviyorsanız mutlaka deneyin
Ben henüz denemedim fakat tadına baktım inanın harika :)))))))

Kadayıflı Etimek Tatlısı

Malzemeler:


1 paket tuzsuz etimek

ŞERBETİ İÇİN:

1 su bardağı şeker
2 su bardağı su


MUHALLEBESİ İÇİN:

1 kilo süt
1 su bardağı un
½ paket margarin
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker


ÜST SÜSLEMESİ İÇİN:

200 Gr. kadayıf
1 Çay bardağı şeker
1 Su bardağı ceviz kırığı
100Gr. tereyağ

Yapılışı:


Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun.
Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun.
İçine yağı, şekeri ilave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun.
Pembe hale gelince cevizi ekleyin.
Ateşten alıp soğutun.

1 bardak şekeri tencerede eriterek hafif karamelize edin.
Üzerine 2 bardak su döküp beş dakika kadar kaynatın.
Borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerinde gezdirin.

Muhallebi için margarini ve unu kokusu çıkana kadar kavurun.
Üzerine sütü ve şekeri ilave edip koyulaşıncaya kadar karıştırın.
Ocağın altını kapatıp vanilyayı koyup 6 – 7 dakika mikserle çırpın.
Etimeğin üzerine dökün.
Krema ılıdıktan sonra en üstüne kadayıfları döküp dolapta soğuttuktan sonra servis yapın.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...