27 Aralık 2011 Salı

Kayseri Yağlaması

HAFTANIN YEMEKLERİ-133

Herkese merhaba,

Geçen hafta gelen talep üzerine bugünkü yemeğimiz Kayseri Yağmalası...
Yapılışı oldukça basit ve bir o kadar da lezzetli bir yemek
Bir çeşit mantı versiyonu da diyebiliriz.

Herkese sevgiler, iyi haftalar...

Kayseri Yağlaması


Malzemeler:

Hamur malzemeleri:

·1,5 su bardağı ılık su
·2 yemek kaşığı sıvıyağ
·1 çay kaşığı tuz
·1 yemek kaşığı kuru maya
·3,5-4 su bardağı un


İç Malzemesi

·300 gr kıyma
·1 kuru soğan
·yarım çay bardağı sıvıyağ
·1-2 yemek kaşığı tereyağ
·1 yemek kaşığı biber ve domates salçası
·tuz, karabiber,kırmızı biber
·maydanoz
·1 domates
·2-3 adet sivribiber


Üzerine

·sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:

Önce hamuru hazırlayalım ki biz diğer tarafta kıymalı içi hazırlarken mayalansın. Hamur malzemelerinin hepsini birlikte yumuşakça yoğuralım.40-45 dakika mayalanmasını bekleyelim. 

Küçük bir tencereye sıvıyağ ,tereyağ ile ufak kıydığımız veya robottan geçirdiğimiz soğanları alalım, biraz kavurduktan sonra kıymayı ekleyip pişirmeye devam edelim. Küp doğradığımız domates, sivri biber, salça ve baharatları birazda su (1 çay bardağı kadar) ilave edip kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp tabak büyüklüğünde açalım. Isınmış teflon tava içinde yağ koymadan iki tarafını yakmadan pişirelim.



Pişen lavaşları bir örtü içine üst üste biriktirelim. Hamurların hepsi piştiğinde, Kısık ateşte kaynamakta olan kıymaya maydanozu ince kıyıp karıştıralım.
Büyükçe bir tabağa bir lavaş alıp üstüne kıymalı içten 2 yemek kaşığı kadar koyup her tarafına dağıtalım, yine üstüne lavaş ve kıyma ve böyle lavaşlar bitene kadar (veya yiyeceğiniz kadar) devam edelim.Tamamladığınızda keskin bir bıçakla dörde bölelim, tabağa alıp sarımsaklı yoğurt ile servis yapalım.
   
Veeee, üçgen parçalar elderulo yapılıp yoğurda batırılarak afiyetle yenir





0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...