27 Aralık 2011 Salı

Kızarmış armutlu pasta

HAFTANIN YEMEKLERİ-132

Herkese merhaba,

Yarın meyveli bir tatlı tarifi vermeliyim ama bu meyve ne olsun diye dün markette manav reyonunun önünden geçiyordum ki bir çalışanın mükemmel bir ahenkle dizmiş olduğu armutlar bana göz kırptılar. Kafamın üstünde armut şeklinde bir ampul yanıverdi :))) O yüzden tatlımı armutlu seçtim ama armut yerine elma yada şeftali de kullanılabilir.


Tarifimiz defneyapragi.com sitesinden alıntıdır...

Bugün hepimiz için güzel bir gün olsun :))))

Sevgiler, görüşmek üzere

Kızarmış armutlu pasta


Malzemeler:

Armutlu Sos:
2 adet büyük boy armut
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çaybardağı şeker

Kreması:
1 lt süt
1,5 çay bardağı toz şeker
1 su bardağından bir parmak az un
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı

Tabanı için:
1 paket kakaolu piknik bisküvi
1/2 paket burçak bisküvi
1 yemek kaşığı tereyağı
50 dr herhangi bir çeşit çikolata + su (benmari için)

Yapılışı:


- Armutların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Orta büyüklükteki bir tavaya tereyağını alıp eritin. Üzerine armutları ilave ederek hafif kızartın. (bıraktığı suyu çekip pembeleştirin) Şekeri de ekleyip suyunu şektirin. Küçük cam kase yada cam kaplarınızı ıslatın. Üzerine armutlu karışımı paylaştırın.
- Krema için tereyağı dışındaki tüm malzemeleri karıştırıp pişirin. Tereyağını ilave edip eritin. Armutlu karışımların üzerine paylaştırın (bisküvi katı için pay bırakmayı unutmayın)
- Az ılıyınca bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Erimiş tereyağını ekleyip bir süre daha karıştırın. Birer kaşık kremaların üzerine paylaştırın. Kaşığın tersi ile baskı uygulayarak bisküvileri sıkıştırın.
- Servisten hemen önce buzdolabından çıkartın. Tatlı tabağını üzerine kapatıp ters çevirin. Bu sayede armutlu kısım üste gelsin.
- Benmari usulu eritilmiş çikolatayı yada hazır çikolatalı sosu pastacıklarımızın üstüne ekleyerek görsel olarak süsleyebiliriz.

Afiyet olsun :)


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...