27 Aralık 2011 Salı

Milföy Pastalar

HAFTANIN YEMEKLERİ-2


Herkese merhaba,
İyi haftalar…
Tarif yine en sevdiğim yemek tarifi sitelerinden olan www.yemeklivagon.com dan alıntıdır... '


Çilekli Milfoy Pasta


Malzemeler (6 adet pasta için)
6 Parça Kare Milföy

 
Kreması için;
1,5 Su Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Şeker
1/2 Çay Bardağı Un
1 Tatlı Kaşığı Buğday yada Mısır Nişastası
1 Paket Vanilya
1 Yumurta Sarısı

 
Yapılışı:

Öncelikle kare milföyleri, ortadan ikiye bölün. Bir tepsiye dizin (tepsiyi yağlamanıza gerek yok) üzerine çatalla delikler yapın. Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında, üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. (Yuvarlak şekil vermek istiyorsanız geniş bir bardak ile hamurdan yuvarlak bir parça çıkartabilirsiniz)
Krema malzemelerinin tamamını, orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca (koyulaşıp, iri göbekler atmaya başladığında) altını kapatın ve arada karıştırarak ılınmasını sağlayın.
Milföyün üzerine pudra şekeri serpip, bir yemek kaşığı kadar krema koyun ve ikiye böldüğünüz, çilekleri dizin. Diğer milföyü kapatın ve üzerine krema sürün ve kakao serpin. Çilekler ile süsleyin. (Milföyler fazla kabarırsa yada daha ince pastalar elde etmek için 2 ayrı parça milföy kullanımı yerine bir milföyü bıçakla yatay ikiye yada üçe bölerek de katları oluşturabilirsiniz)


 
Ben çikolatasız pastaya pasta demem diyenler için daha pratik bir tarif daha… (Fakat kesinlikle daha kalorili ona göre :))
 
Muzlu Nutellalı Milfoy Pasta


Malzemeler:

5 adet kare milföy (oda sıcaklığında)
3 adet muz (yerli muz ise 7-8 tane)
4 yemek kaşığı nutella
 
Sunum için
Pudra şekeri
Kivi (dilimlenmiş)
Damla çikolata yada eritilerek şekil verilmiş çikolata
 
Yapılışı:
 
Kare milföy hamurları ikiye bölünüp 10 adet dikdörtgen elde edilerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında,kabarıp kızarana kadar pişirilir.
Muzlar ezilerek,nutella ile karıştırılır.
Fırından çıkartılan kabarmış olan milföyler, soğuduktan sonra enine 2 parçaya ayrılarak aralarına muzlu nutellalı karışım sürülerek,her dikdörtgen ayrı ayrı üst üste konur.
Hazırlanan milföy pastaların üzerlerine süzgeçle pudra şekeri serpilip, üstlerine damla çikolata serpilir yada ortalarına şekilli çikolata dikkatlice batırılır.
Muzlu nutella karışımlı milföy pasta kivi dilimleri ile,yemek sonrasında veya kahve eşliğinde ikram edilir.
 
 
Pastamı kahve eşliğinde değil de soğuk bir şeyler eşliğinde yemek istiyorum derseniz son bir tarif daha :)


 
Çilekli Limonata


Orjinal tarifte her bir bardak için 4 yemek kaşığı toz şeker kullanılıyor, şeker sevip sevmemenize göre şekeri kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Malzemeler:


yarım kg çilek
4 tatlı kaşığı toz şeker
limon suyu
soda

Yapılışı:

Yıkayıp saplarını kopardığınız çilekleri şekerle beraber blendırdan geçirin.
Her bir bardağa 3 yemek kaşığı çilek püresi, 4 yemek kaşığı limon suyu, dilediğiniz miktarda şeker, buz ve soda koyup servis yapın.
Dilerseniz bu karışımı buz küplerinde dondurarak içeceklerinizde kullanabilir veya kağıt bardaklara doldurup çubuk saplayarak çilekli dondurma elde edebilirsiniz.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...