27 Aralık 2011 Salı

Milföy Sarması

HAFTANIN YEMEKLERİ-26

Herkese kocaman günaydın,

Bugün tatlı günümüz....

Epey düşündüm ne yayınlasam diye...

Yayınladığım hiçbir şey bayramda annelerimizin yaptığı tatlıların yerini tutmayacak ama yeni keşfettiğim ve en kısa sürede deneyeceğim 2 tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle...

Bayramdan sonra bu tatlılardan birini mutlaka deneyin....

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN :)))))

(Şerbetli tatlıdan vazgeçmem diyenlere)

Şerbetli Milföy Sarması: (Yalancı baklava)

Malzemeler:

1 Paket Milföy Hamuru (20 Adet)
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ceviz içi
Fındık, badem  (arzuya göre iç malzeme fıstıkla değiştirilebilir.)

Şerbeti için:
2.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu


Yapılışı:

Bir kasede fındıkla şekeri karıştırın. Milföy hamurlarının bir kenarına fındıklı karışımdan bir miktar koyun. Rulonun birleşeceği uca yumurta beyazı sürüp rulo yapın. Yaptığınız ruloları 4 parçaya kesin. Fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp üzerleri kızarana kadar pişirin. Milföyler pişerken şerbeti hazırlamaya başlayın. Şekerle suyu kaynatın. Ocaktan almadan az önce ½ limon sıkın. Fırından çıkan sıcak milföylerin üzerine ocaktan yeni aldığınız şerbeti dökün.




(Çikolatasız tatlı düşünemiyorum diyenlere)

Çikolatalı Milföy Sarması:

Malzemeler:
 
·        Milföy
·        1 yumurta
·        80 gr tablet çikolata
·        Susam
 
Yapılışı:
 
· Kare milföylerimize uzunlamasına 3 yahut 4 kare çikolata sıralayıp, kısa kenarını katlayıp yumurta beyazından sürüp diğer yarısını üzerine kapatalım.
· Bütün kare milföylerimizle bu işlemi yaptıktan sonra, katlanmış yerini tepsiye dönencek şekilde çevirip tepsiye dizelim.
· Yumurta sarısını sürdükten sonra susam serpip önerilen derecede pişirelim.
 
 

 

Not:
Sicak yahut hafif soğuduktan sonra tüketilmesi tavsiye edilir..
Dilediğiniz aromalı çikolatadan kullanabilirsiniz…


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...