HAFTANIN YEMEKLERİ-26
Herkese kocaman günaydın,
Bugün tatlı günümüz....
Epey düşündüm ne yayınlasam diye...
Yayınladığım hiçbir şey bayramda annelerimizin yaptığı tatlıların yerini tutmayacak ama yeni keşfettiğim ve en kısa sürede deneyeceğim 2 tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle...
Bayramdan sonra bu tatlılardan birini mutlaka deneyin....
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN :)))))
(Şerbetli tatlıdan vazgeçmem diyenlere)
Şerbetli Milföy Sarması: (Yalancı baklava)
Malzemeler:
1 Paket Milföy Hamuru (20 Adet)
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ceviz içi
Fındık, badem (arzuya göre iç malzeme fıstıkla değiştirilebilir.)
Şerbeti için:
2.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Bir kasede fındıkla şekeri karıştırın. Milföy hamurlarının bir kenarına fındıklı karışımdan bir miktar koyun. Rulonun birleşeceği uca yumurta beyazı sürüp rulo yapın. Yaptığınız ruloları 4 parçaya kesin. Fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp üzerleri kızarana kadar pişirin. Milföyler pişerken şerbeti hazırlamaya başlayın. Şekerle suyu kaynatın. Ocaktan almadan az önce ½ limon sıkın. Fırından çıkan sıcak milföylerin üzerine ocaktan yeni aldığınız şerbeti dökün.
(Çikolatasız tatlı düşünemiyorum diyenlere)
Çikolatalı Milföy Sarması:
Malzemeler:
· Milföy
· 1 yumurta
· 80 gr tablet çikolata
· Susam
Yapılışı:
· Kare milföylerimize uzunlamasına 3 yahut 4 kare çikolata sıralayıp, kısa kenarını katlayıp yumurta beyazından sürüp diğer yarısını üzerine kapatalım.
· Bütün kare milföylerimizle bu işlemi yaptıktan sonra, katlanmış yerini tepsiye dönencek şekilde çevirip tepsiye dizelim.
· Yumurta sarısını sürdükten sonra susam serpip önerilen derecede pişirelim.
Not:
Sicak yahut hafif soğuduktan sonra tüketilmesi tavsiye edilir..
Dilediğiniz aromalı çikolatadan kullanabilirsiniz…
Kıskançlığın dibi
-
Herkese merhaba,
Son yazımı Kasım 2014'te yazmışım. Eh bu defa epey uzun sürmüş verdiğim
ara...
Eskiden ara verince ilk yazımda kısa da olsa bu süre zarfı...
7 yıl önce
0 yorum:
Yorum Gönder