27 Aralık 2011 Salı

Fırında kabak köftesi

HAFTANIN YEMEKLERİ-28

Herkese merhaba,

İyi haftalar...

Pratik ve leziz bir tarifle yeni haftaya başlamak istedim. Üstelik fırında olması nedeni ile sağlıklı da...

Bu arada geçen hafta yolladığım Reşat Paşa Pilavının fotografı iletilmemiş. Gelen talepler üzerine onu da mail ekinde gönderiyorum.

Sevgiler
Fırında kabak köftesi

Malzemeler:

6 kabak
1 demet dereotu
Yarım demet maydanoz
5 taze soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yumurta
1.5 çay bardağı un
50 gr rendelenmişi kaşarpeyniri
150 gr beyazpeynir
Yarım paket kabartma tozu
Tuz
karabiber

Yapılışı:

Kabakları temizleyip rendeleyin. 10 dakika süreyle süzgeçte bekletin. Elinizle suyunu sıkarak iyice süzün. Maydanoz ve dereotunu temizleyip kıyın. Taze soğanları temizleyip doğrayın. Beyazpeyniri ufalayın.Yumurta, kabartma tozu, un, beyazpeynir ve zeytinyağını çukur bir kaba alıp karıştırın. Kabak, dereotu, maydanoz, taze soğan, tuz ve karabiberi ilave edip harmanlayın.

Karışımı yağlanmış fırın tepsisine döküp yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Üzerine kaşarpeynirini serpiştirip 10 dakika daha pişirin. Dilimleyip sıcak veya soğuk servis yapın.

Uyarı : Kabakları rendeledikten sonra iyice süzmezseniz kabak suyunu salar. Bu durumda daha fazla un eklemek zorunda kalırsınız. Bu da yemeğin tadını bozar. Fırında kabak köftesi artık hazır, afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...