27 Aralık 2011 Salı

Milföy ve Ispanakla Kaplı Kuzu


HAFTANIN YEMEKLERİ-34

Herkese günaydın,

İyi haftalar...

Fark ettiyseniz bir  süredir milföysüz tarifler yayımlıyorum. Hayret :)))))
O zaman gelin bu hafta milföyler çıksın buzluktan :))))


Tamam hepimiz çalışıyoruz ve pratik yemek tariflerine ihtiyacımız var
Ama arada evimize gelecek misafirlerimiz için farklı ana yemek tariflerine de ihtiyacımız olabilir :)))))

Bu tarifi yayımlamak için yazdan beri bekliyorum ıspanaklar vitrinlere çıksın diye :)))))
Dün alışverişte ıspanak görüp alınca hemen aklıma geldi "kış için bekleyen tarifler" klasörümde beklettiğim bu tarif

Eşim kuzu eti yemediği için denemek ve denememek konusunda kararsızım, sanırım rostoluk dana eti ile deneyeceğim çünkü çok merak ediyorum ...
Daha çok birkaç kişden olşan bir davet yemeği ama olsun 2 kişilik yaparım bende miktarları azaltıp

Deneyen arkadaşlar lütfen fikirlerini paylaşsınlar


Bu arada tarifimiz yemeklivagon.com sitesinden alıntıdır...Malzemeler:

Kemiği alınmış kuzu kol
11 adet kare milföy hamuru
500 gr ıspanak
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet soğan
2 adet yumurta sarısı
Tuz-karabiber
1 adet kesme şeker

Yapılışı:

Çelik tencereye, yıkanmış ve fazla yağları alınmış kuzu eti aktarılır.
Etin her tarafı kızarana kadar kuvvetli ateşte çevrilir.
İyice kızarınca, tuz ve karabiber serpilerek kapağı kapatılır ve çok çok kısık ateşte yaklaşık 3 saat pişirilir.
Ara sıra kontrol edilir.
Ispanak ve soğan temizlenip doğranır.
Tereyağı ile küp küp kesilmiş soğanlar sotelenir,tuz-karabiber ve kesme şekerle tatlandırılır.
Ispanak eklenerek suyunu çekene kadar kavrulur.
Unlanmış bir zemine,9 adet milföy karesi hafif üst üste gelecek şekilde yerleştirilir.
Merdane yardımı ile bir miktar incelterek,karelerin birbirine yapışması sağlanır.
Hamur yağlı kağıtla kaplanmış tepsiye aktarılır.
Hamurun üzerine sote edilmiş ıspanak,üzerine de et yerleştirilerek rulo yapılır.
2 adet milföy hamur ruleti ile şerit şerit kesilerek rulonun üzerine yerleştirilir.
Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürülüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Dilimlenerek servis yapılır.
Milföy ve ıspanağa sarılı kuzu etini dilimleyip,ertesi gün soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...




Milföy ve Ispanakla Kaplı Kuzu





0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...