27 Aralık 2011 Salı

Milföyde keşkül

HAFTANIN YEMEKLERİ-16

Herkese merhaba,

Yine yoğun bir haftanın sonuna yaklaştık.
Haftasonu mutfakta stres atmanın keyifli olabileceğini düşünenler için pratik ve denemeye değer bir tatlı tarifini paylaşmak istiyorum bugün...

İyi haftasonları,
Pazartesi görüşmek üzere :))

Milföyde keşkül
 
Malzemeler:

Milföy sepeti için;

   8 kare milföy hamuru
   1 yumurtanın sarısı

Keşkül için;


   4.5 su bardağı süt
   1 su bardağı tozşeker
   1 yumurtanın sarısı
   Yarım su bardağı ince çekilmiş badem*
   3 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi*
   3 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı*
   4.5 çorba kaşığı pirinç unu
   4~5 doğranmış çilek

* Tecrih edilmezse kullanılmayabilir. Arzu eden keşkülün içine arzu eden süslemede kullanabilir.

 
 
Yapılışı: 

Milföy hamurlarını fırına dayanıklı yağlanmış küçük kalıplara kenarları dışa taşacak şekilde yerleştirin. Üzerlerini çatalla hafifçe delin. Kare kesilmiş alüminyum folyo parçalarının ortasına birer avuç kuru bakliyat yerleştirip folyoyu top şeklinde kapatın. Hazırladığınız alüminyum topları kase şeklini alması için milföylerin ortasına yerleştirin. (Bu sayede orantısız kabarıp şekillerinin bozulmasına engel olabilirsiniz) Milföylerin kenarlarına çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Folyoları çıkarın. Süt, şeker, yumurta sarısı, badem, hindistancevizi rendesi, antepfıstığı ve unu tencereye alıp karıştırın. Muhallebi kıvamında pişirin. Soğuyunca milföy kaselerinin içine paylaştırın. Çilek ve antepfıstığı ile süsleyip servis yapın. Milföyde keşkül artık hazır, afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...