27 Aralık 2011 Salı

Mısırlı Mercimek Çorbası ve Nuraniye


HAFTANIN YEMEKLERİ-95

Herkese merhaba,

Aslında normalde Nisan sonunda yani baharın gelişi ile çorba tariflerini kesmeyi planlamıştım fakat malum havalar ısınmadığı için Mayıs sonuna kadar devam edeceğim. Bugün normalde her sofrada sıkça yer alan mercimek çorbasının değişik bir varsiyonunun tarifini vereceğim.

Zaten değişik tarifler orjinal tariflerin oynanmasıyla ortaya çıkmıyor mu :)))))

Ana yemek yerine ise nefis bir meze tarifim var. Hem soframızı renklendirmek hem de yemek arası aparatif olması için bir çoğumuz davet sofrasına mutlaka birkaç meze yaparız. Bilindik ve sürekli yapılanlardan farklı bir meze. Denemekte fayda var...

Son olarak tüm annelerin ve anne adaylarının geçmiş anneler gününü kutlarım :)))

Sevgiler görüşmek üzere...

Mısırlı Mercimek Çorbası


Malzemeler :

1,5 Su B. Sarı Mercimek
2 Havuç
1 Kuru Soğan
3 Çorba K. Mısır Unu
1 Su B. Etsuyu
Su,Tuz
Üzeri İçin:3 Çorba K. Kırık Mısır
1 Çorba K. Tereyağı
Toz Kırmızı Biber
Kepekli Tost Ekmeği


Yapılışı:
Yıkamış olduğunuz sarı mercimeği, doğranmış soğanı ve havucu, mısır ununu, et suyunu, tuzunu ve suyunu da ekleyin. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Ekmekleri fırın tepsisine küp küp doğrayın. Üzerine kırmızı biberi ve dilediğiniz baharatları serpin. Fırında bir süre kızartın. Kırık mısırı haşlayın.
Çorbayı çırpıcıdan geçirin. Haşlanan mısırları çorbanın içine dökün. Kızartılmış ekmekleri de üzerine koyduktan sonra eritilmiş tereyağını dökün.



Nuraniye

Malzemeler:

1 bağ yeşil soğan
5-6 adet kabak
1 su.bar.pirinç
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 büyük kase yoğurt
2-3 kaşık mayonez(arzuya göre)
sıvıyağ
tuz
kırmızı biber(toz)


Yapılışı:

Yeşil soğanlar doğranır, sıvıyağda kavrulur. Kabaklar rendelenir tuz eklenip soğanlara eklenir. Kabaklar suyunu yarıya çekince pirinç ilave edilir, suyunu çekene dek pişirilir. Piştikten sonra ateşten alınıp, ince kıyılmış maydanoz ve dereotu katılıp soğuyana dek bekletilir.Tamamen soğuyunca yoğurt ve mayonez koyup karıştırılır.... Kırmızı biber sıvıyağda kızdırılıp ve nuraniye süslenip servis yapılır :)

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...