27 Aralık 2011 Salı

Havuç Rüyası

HAFTANIN YEMEKLERİ-94

Herkese merhaba,

Bu hafta havuç haftası olsun demiştik. Siz de benim gibi havuç ve bisküvinin mükemmel uyumuna inanıyorsanız hemen deneyin.
Bu tarif öyle bilindik, malzemeleri karıştır küçük toplar yap tariflerinden değil biraz daha zor ama bu tarifte şekil daha derli toplu ve sunum daha başarılı...

Deneyin ve görün,
Eee hadi ama tamam sonra denerim değil, havuçlar piyasadan kalkmadan hemen bu haftasonu deneyin :)))))

Görüşmek üzere, sevgiler


Havuç Rüyası



Afiyet Olsun

Malzemeler:

1 kg havuç
2 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
2 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 limonun suyu
Arasına dizmek için pötibör bisküvi


Yapılışı:

1.Havuçları soyun, iri doğrayın ve 4 su bardağı suyla haşlayın, haşlanan havuçları rondodan geçirip püre yapın.
2.Haşlama yapıtığınız suyu (eksilmişse su ile 4 bardağa tamamlayın) diğer malzemeleri katarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin, havuç püresini de katıp 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın.
3.Orta boy bir borcamı suyla ıslatın, bir kat bisküvi dizin ve üzerine muhallebi dökün. Bu şekilde istediğiniz kadar kat yapın. (Küçük kare borcam kullanarak 4 kat oluşturulduğunda pasta görüntüsü elde edilebilir.)
4.Üzerini istediğiniz biçimde süsleyin (krem şanti, ceviz, fıstık v.b), dolapta dinlendirip servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...