27 Aralık 2011 Salı

Paçanga Böreği

HAFTANIN YEMEKLERİ-145

Herkese merhaba,

Haftasonu kursta bir ara yemek muhabbeti döndü. Oydu buydu derken laf ara sıcaklara geldi. Ben ara sıcak olarak Paçangayı tek geçerim deyince o ne diye soranlar oldu?
Onlara anlatırken aklıma mail grubu geldi. Her ne kadar bilinirliğinin yüksek olduğunu düşünsem de bilmeyen arkadaşım varsa diye tarifi bir de buradan yayınlamaya karar verdim.

Bilenler ağızları sulanarak ne zaman yapabileceklerini hesaplayadursunlar, daha önce hiç duymamış olanlar, duyanlar fakat deneyemeyenler ise bu mailin çıktısını derhal alsınlar ve en geç haftaya Pazartesi gününe kadar mutlaka denemiş ve yemiş olsunlar.


Önemli Not.1: Bu böreğin asıl tadı pastırmasındadır. Her ne kadar küçük parçalar halinde doğranmış sucukla da yapılabilse de siz siz olun kesinlikle pastırmalı olarak yapın ve gerçek tadı görün :))
 
Önemli Not.2: Böreğinizi önceden hazırlayıp çiğden derin dondurucuya atabilir, ne zaman isterseniz çıkarıp yemeğin yanına apetarif olarak sunabilirsiniz.
 
Tarifimiz mutfaksirlari.com sitesinden alıntıdır...
 
 

Paçanga Böreği
 
Malzemeler:
 
2 Adet yufka
150 gr pastırma
200 gr rende kasar (eski kaşar olursa tadından yenmez)
1 Adet domates
1 Adet Çeliston biber
1 Tutam maydanoz
Kızartmak için sıvı yağ

 
Yapılışı:
 
Yufkaları dört üçgen elde edecek şekilde kesin. Pastırmaları ince ince dilimleyin doğradığınız biber ve domatesle teflon tavaya koyarak 1-2 dakika sote edin (isteğe göre çiğdende kullanabilirsiniz). Soğuyunca kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Yufkayı kalın bir sigara böreği şeklinde sarın.Tüm yufkalar bitene kadar bu işleme devam edin.Yufkalar bittikten sonra kızgın yağa atarak altlı üstlü kızartın. Soğutmadan ikiye bölerek sıcak olarak servis yapın.







0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...