27 Aralık 2011 Salı

Ay Çöreği

HAFTANIN YEMEKLERİ-143

Herkese merhaba,

Mail grubunun kurulma amacı olan pratik yemek tarifleri verme sloganıma biraz ters olsa da bugün sizlere biraz uğraştırıcı olmasına rağmen mükemmel bir lezzet olan ay çöreği tarifi vermek istiyorum.

Bebeğime bakan sevgili Şerife ablamızın sık sık yaptığı ve benim de bayıla bayıla yediğim bir tariftir.

Önemli ve çok hak verdiğim bir sözü de iletmek isterim: Her tarife iki hak verilmeli; ilki denemek, ikincisi ise kendi ağız tadınıza uydurmak için...


Tarifimiz hafiftarif.com sitesinden alıntıdır...


Sevgiler, görüşmek üzere

Ay Çöreği

 
Hamuru için malzemeler (12 adet):
 
- 125 gram tereyağ veya margarin
- Yarım su bardağı süt
- 4 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
- 3.5 su bardağı un (yaklaşık)
- 1 paket kuru maya
- 1 adet yumurta
- 1 tutam tuz

 
Üzerine sürmek için: 1 yumurta sarısı
 
İçi için malzemeler:
 
- 3 su bardağı kakaolu kek (robotta çekilmiş)
- 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı süt
- 1 tepeleme tatlı kaşığı tarçın
- 1 avuç kuru üzüm

 

Önce içini hazırlayalım: Kekleri robotta veya elinizle iyice ufalayın. Diğer tüm malzemeleri de ekleyerek, kaşık yardımıyla karıştırın.





Ardından oda sıcaklığında iyice yumuşamış tereyağ ve şekeri, bir süre mikser ile karıştırın. Ardından diğer malzemeleri de katarak bir hamur meydana getirin. Hamurdan 12-13 adet beze yapın. Her bir bezeyi, merdane yardımıyla açın. Biraz ucunu sivriltip üçgen biçiminde açmak gerekiyor, aynı sigara böreği gibi.






Kekli harçtan en az 1.5-2 kaşık kadarını hamurun geniş kısmına yayın. Aynı sigara böreği sararmış gibi sarın. Ay şeklini vermek için biraz kıvırın. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin. Üzerlerine  yumurta sarısı sürüp, file fındık, ceviz veya susam ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarıncaya kadar, yaklaşık 35-40 dakika pişirin.







0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...