27 Aralık 2011 Salı

Taco

HAFTANIN YEMEKLERİ-147

Herkese merhaba,

Daha önceden ismini duyduğum fakat tadına bakma fırsatı bulamadığım meşhur Meksikan Tacosunu geçenlerde gittiğim bir eğitimde öğle yemeğinde tatma fırsatı yakaladım.
Önümdeki tiky ablalar "aayyyy Taco varmış ama bitmiş tüh" dediklerinde bende "hadi ya tüh hakikaten kaçırdık şansı" diye düşünmeye başlamıştım ki tam ben boş taco standının önünden geçerken sıcacık yeni tacolar geldi...

Şansım varmış ki standın önündeymişim zira servis elemanının "sıcak Taco geldi" anonsu üzerine resmen standın önüne akın oldu :)))

İnternette yaptığım araştırmalara göre orjinal Taco kıyma ve çeşitli baharatlarla yapılıyor ama bence damak zevkinize göre kıyma yerine kırmızı parça et yada tavuk ta kullanabilirsiniz.

Pratik olması için tarifte hazır taco yaprakları kullanılmasını önereceğim. Büyük marketlerde taco yaprakları satılıyor.

Herkese iyi bir hafta dilerim...

Sevgiler, görüşmek üzere...

Taco


Malzemeler:

8 taco kabuğu
500 gr kıyma
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
2 domates
1 kırmızıbiber
1 sarı biber
1 yeşil biber
1 yemek kaşığı acı biber sosu
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Kimyon
Maydanoz

Yapılışı:


Soğanı küp şeklinde doğrayıp kıyma ile birlikte tavaya alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip orta ateşte kavrulmaya bırakın. Domatesleri mutfak robotunda yada rendeleyerek püre haline getirip kavrulmuş kıymaya ekleyin. Salça ve biber sosunu ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Biberleri küp şeklinde doğrayıp ayrı bir tavada az zeytinyağı ile soteleyin. Kıymaya ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Birkaç dakika pişirip ocaktan alın. Taco kabuklarını fırında ısıtın. Kıyma karışımını içlerine doldurun ve üzerlerine kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis yapın.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...