27 Aralık 2011 Salı

Selanik Gevreği-Biscotti


HAFTANIN YEMEKLERİ-148

Herkese merhaba,

Bugünkü tatlımız İtalyanların Biscotti olarak isimlendirdiği Selanik Gevreği...

Aslına bakarsanız tarife sadık kalmak zorunluluğunda da değilsiniz. Kuru meyve yerine antep fıstığı vs. gibi kuruyemişyer kullanabilirsiniz (yada her ikisini de)
Yada ne bileyim biraz kakao ilave edip renk ve aroma da verebilirsiniz. Seçim size ait...

Bu arada istediğiniz gibi kabarmayan yada birkaç gün önceden kalan keklerinizi de selanik gevreği yaparak değerlendirebilirsiniz. Sloganımız mutfakta her malzemeyi en iyi şekilde değerlendirmek olmalı...

Sevgiler, görüşmek üzere

Selanik Gevreği-Biscotti

Malzemeler:

2 yumurta
2/3 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un
50 gr yumuşak margarin
1 su bardağı kuru meyve ( Hazır kuru meyve karışımları satılıyor, yada Malatya pazarından kendi isteğinize göre karışım yaptırabilirsiniz)


Yapılışı:

Yumurtaları kırın, tozşeker ile birlikte mikserleyin, margarini ekleyip mikserlemeye devam edin.
Un, vanilya, kabartma tozu ve tuzu da ekleyip hamuru elle iyice yoğurun.
Kuru meyveleri de ekleyip, hamura dikdörtgen şeklini verin.
200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin, bu sürenin sonunda fırından çıkarıp 10 dakika kadar soğumasını bekleyin. Hamuru iki parmak genişliğinde verev keserek şekillendirin. Yeniden fırına verin, her iki yüzünü onar dakika kadar yeniden pişirip, çıkarın. Ilınınca servis yapın.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...