27 Aralık 2011 Salı

Tavuklu Patatesli Pay

HAFTANIN YEMEKLERİ-137

Herkese merhaba,

Nedir bu ülkemizin üzerindeki kara bulutlar...
Önce 24 yiğidimizin acı haberi, ardından Cuma günü TEM' de yaşanan cinayet gibi kaza, ve son olarak dün aldığımız 7,2' lik felaket haberi...
Yakın zamanda aniden sevdiklerini kaybeden onca insan...
Allah yardımcıları olsun...
Allah yardımcımız olsun...

Malesef size söyleyecek güzel bir sözüm yok bugün, tarife gelince; bugünkü tarif oldukça kolay. Herkesin kolayca deneyebileciğini düşünüyorum...

Tarifimiz yemeklivagon.com sitesinden alıntıdır...

Tavuklu Patatesli Pay

Malzemeler:

1 kg tavuk kuşbaşı
1 adet soğan (küp küp doğranmış)
4-5 adet domates (küp küp doğranmış)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 su bardağı sıcak su
Tuz-karabiber
3 adet patates (çok ince dilimlenmiş)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 yemek kaşığı parmesan veya eski kaşar (rendelenmiş)
Tuz

Yapılışı:

Tavuklar ısıtılmış teflon tavada, zeytinyağı ile kızarıncaya kadar kavrulur.
Tavaya soğan eklenir ve 3-4 dakika daha kavrulduktan sonra domates eklenerek domatesler yumuşayana (ölene)kadar çevrilir.
Domatesli tavuk karışımına tuz-karabiber ve su ilave edilerek üzerine kapak kapatılıp kısık ateşte tavuk etleri yumuşayana kadar pişirilir.
Pişen tavuk etleri küçük fırın kaplarına bölüştürülür ve üzerlerine zeytinyağ ve tuzla karıştırılmış ince patates dilimleri dizilip üstlerine peynir serpilir.
Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında patatesler pişip kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.
İsteyen ekstra garnitür de kullanabilir

Afiyet olsun....



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...