27 Aralık 2011 Salı

Muzlu Çikolatalı Güveç


HAFTANIN YEMEKLERİ-138

Herkese merhaba,

Havaların iyiden iyiye soğumaya başladığı bu günlerde tatlı olarak sıcak ve çikolatalı birşeyler tercih etmek, hem içimizi ısıtacak hem de son zamanlarda epeyce eksilen "seratonin" hormonumuzu normal seviyelere çıkartacaktır :)))

İşte tam da bu nedenle bugünkü tarifimiz mutlaka denenmesi gereken oldukça basit bir tarif...


Tarifimiz yeturlalezzetkareleri.blogspot.com sitesinden alıntıdır...Muzlu Çikolatalı Güveç
Malzemeler:



Sevgiler, görüşmek üzere...

Bu arada herkesin Cumhuriyet Bayramını şimdiden kutlarım...


Elde kırılmış petite beure büsküvi iri parçalar halinde
sütlü veya bitter çikolata iri parçalara kesilmiş
dilimlenmiş muz
ve ısıya dayanıklı fırın kapları (güveçlikler)

sosu:


4 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı süt
2 poşet toz halde krem şanti


Yapılışı:

fırın kaplarının içine kırılmış büsküilerden 1/4 oranında yerleştirin.
üzerine kıyılmış çikolata parçaları, üzerine dilimlenmiş muz halkaları koyun

 
Sosun hazırlanması:

yumurta sarılarını ve şekeri iyice çırpın
süt ve krem şantileride çırpın.
her iki malzemyi birbirine karıştırın.
mikserle çırpın.
güveçlere doldurun.
önceden ısıtılmış 180' fırında üstleri kızarana dek granite edin.
kızarınca fırından alın.
biraz dinlendirin ve servis yapın...


Afiyet olsun







0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...