27 Aralık 2011 Salı

Tropikal Meyveli Kesecikler

HAFTANIN YEMEKLERİ-110

Herkese merhaba,

Cuma günü 2 haftalık izne çıkıyorum. Henüz tatile çıkamayacak olanlar yada iş değişikliği nedeni ile tatili olmayanlar da olduğundan tatil detaylarıma çok girmeyeceğim fakat bu yılki program biraz karışık. İnternet erişiminde sorun yaşayabilme olasılığım da olduğundan sizden önümüzdeki 2 hafta için beni affetmenizi rica edeceğim.
Sadece 2 haftalık bir ara sonrası tarifler yine devam edecek...

Gelelim bugünün tarifine...
Tarifim daha önce denemediğim ve hiç tatmadığım fakat görüntüsüne hayran kaldığım bir tatlı...
Kanımca farklı meyveler kullanılarak içeriği değiştirilebilir...
Ve yine kanımca fırınlanmış meyve olduğundan oldukça hafif ve kalorisiz olacağı...

Sevgiler görüşmek üzere

Tropikal Meyveli Kesecikler


 Malzemeler:
 
   1 muz
   1 küçük mango
   1 rendelenmiş elma
   6 taze ya da kuru hurma
   50 gr kuru ananas ya da kayısı
   50 gr kuru üzüm
   50 gr esmer şeker
   1 tatlı kaşığı yenibahar
   3 yufka
   2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
   1 limon

Üzeri için
   Pudra şekeri
 
   
Yapılışı:

Fırını 220 dereceye ayarlayın. Muz ve mangoyu ince dilimleyin. Kararmaması için limon suyuna bulayın. Elma, hurma ve ananası ilave edin. Kuru üzüm, esmer şeker ve yenibaharı da ekleyip bir kapta hepsini iyice karıştırın. Her yufkadan 4 eşit kare kesin. Yufkaları yağlayın. Bir karenin üzerine diğer bir kareyi asimetrik yerleştirin. Ortalarına meyveli karışımdan paylaştırıp bohça yapın ve fırın ipiyle bağlayın. Bohçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip her birini yağlayın. Kızarıncaya kadar pişirip pudra şeker serpin. Servis yapın.


Afiyet olsun :))

 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...