27 Aralık 2011 Salı

Peynirli Patlıcan

HAFTANIN YEMEKLERİ-109

Herkese günaydın,

Birçoğumuz tatil için gün sayarken havanın bu hali hiçte iç açıcı değil kabul ediyorum ama lütfen kimse havanın kasveti ile içini karartmasın. Herkese güzel bir hafta diliyorum :)))

Yaz aylarının olmazsa olmazı olan patlıcanın başrollerde olduğu güzel bir tarifim var bugün size, tam denemelik...
Herkese sevgiler, görüşmek üzere :)))

Peynirli Patlıcan


Malzemeler:
 
4 adet patlıcan
Yarım su bardağı mısır unu
Tuz, pulbiber
250 gram köy peyniri (yada dil peyniri de olabilir)
2 adet közlenmiş kırmızı biber
Kızartmak için:
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
 
Yapılışı:


PATLICANLARI alacalı olacak şekilde uzunlamasına doğrayıp acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Suyunu süzüp kurulayın. 1-2 dakika buharda haşlayın. Bir kasede mısır unu, tuz ve pulbiberi karıştırıp patlıcanları bu karışıma bulayın. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya 1 çorba kaşığı sıvıyağ döküp patlıcanların yarısını dizin. Üzerine dilimlenmiş köy peyniri ve közlenmiş kırmızı biberi yerleştirin. En üste kalan patlıcanları dizin. Alt kısım kızarınca bir tabağa alın. Kalan sıvıyağı tavaya koyup peynirli patlıcanın diğer tarafını kızartın. Servis tabağına alıp dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...