27 Aralık 2011 Salı

Truff

HAFTANIN YEMEKLERİ-29


Herkese merhaba,


Nasılsınız?
Umarım herkes için işler yolundadır.
Beni sorarsanız gayet iyiyim. Yeni iş, yeni arkadaşlar çok şükür her şey yolunda...


Araya giren ramazan ayı nedeni ile kısa bir ara vermiş olsamda yarın sabah Değirmen' de kahvaltıda olmayı planlıyorum. Birlikte bir bardak sıcak çay içmek isteyen arkadaşlar bana eşlik edebilirler :)))))


Şimdi gelelim tarife...


Annemden bana geçmiş bir özellik. Yemek dökmekten hiç hoşlanmam.


Ama onun kadar pratik değilim bu konuda malesef :(((


Bayatlayan ekmeklerden köfteye katılmak üzere galete unu, artmış pilavdan ertesi güne çorba... Elinde her şey yeniden hayat bulur anneciğimin...


Biz yeni nesil bu konuda çokta duyarlı değiliz malesef, o nedenle bugün artan keklerden yapılan bir tarif paylaşmak istiyorum.


Aslında tarif çokta standart değil. Ben bir tane tarif vereceğim fakat siz ağız tadınıza göre değişik malzemeler kullanabilirsiniz.

Tarif butik pasta ve kurabiye konusunda master derecesine sahip Burçinin denemeleri sitesinden alıntıdır...


Truff

Malzemeler:

250 gram bitter çikolata (Beyez çikolata ağır kaçabilir ancak sütlü çikolata da tercih edilebilir.)
150 gram krema
100-150 gram kek (Önceden yapılmış fakat bitirilememiş her türlü kek olabileceği gibi kurabiye de olabilirmiş)

üzerine bulamak için;

fıstık tozu
kakao
pudra şekeri
çikolatalı pirinç patlağı


Yapılışı:
 
Kremayı küçük bir sos tenceresinin içinde ısıtın ve küçük parçalara bölünmüş çikolataları katıp eriyinceye kadar karıştırın. Robotta toz haline getirilmiş keki de ilave edin ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırarak birkaç saat bekletin. (Harcı akşamdan hazırlayıp 1 gece dolapta beklemesi tavsiye ediliyor ama genelde) Bu sürenin sonunda iyice katılaşmış olmalı. Küçük bir kaşıkla parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Topları fıstık tozu, hindistan cevizi, kakao vs. bulayın.
 
Afiyet olsun



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...