27 Aralık 2011 Salı

Yufka Kadayıfı

HAFTANIN YEMEKLERİ-152

Herkese merhaba,

Yılbaşı yaklaştıkça şahane yılbaşı sofraları için çeşit çeşit ana yemek ve mezeler araştırmaya başladım. Önümüzdeki haftadan itibaren yılbaşı sofrası tariflerim sizlerle olacak...
Önerileriniz için bana mail atabilirsiniz...

Günün tarifi çok kısa sürede yapılabilecek ama çok başarılı bir tatlı.

Yanlız tarife geçmeden önce yine bir arkadaşımın bloğunu sizlerle paylaşmak istiyorum...

Bloğun sahibesi sevgili arkadaşım Çağlar, ODTÜ' de Kimya eğitimi aldıktan sonra çeşitli ilaç fabrikalarında çalışmış bir kimyager...
Mutfakta keyifle yaptığı pasta ve kurabiyeleri bir zaman sonra profesyonel olarak yapmaya karar vererek bu konuda eğitimler almış ve şimdi profesyonel olarak butik pasta ve kurabiye yapan , kararına ve cesaretine saygı duyduğum bir arkadaşım...  

Çok güzel bir blog hazırlamış, yaptığı pasta ve kurabiyeler o kadar güzel ki görülmeye değer...
http://www.peributikpasta.blogspot.com/
Bu arada tarifimiz umutsepeti.com sitesinden alıntıdır...

Yufka Kadayıfı:

Malzemeler:
· 2 adet  yufka
· 200 gr. tereyağ
· Fındık ve fıstık içi, ceviz de olabilir.

Şerbeti için:

· 2 Su bardağı su
· 3,5 su bardağı şeker
· Çeyrek limon
Yapılışı:

Tereyağı tavaya alıp eritiyoruz.Yufkamızı rulo yapıp, ince ince doğruyoruz. Doğradığımız yufkaları elimizle karıştırıp, erittiğimiz tereyağını yufkaların üzerine döküp iyice karıştırarak, tüm yufkaların yağlanmasını sağlıyoruz. Yufkaların yarısını, tepsiye yayıp, üzerine iri dövülmüş fındık ve fıstık içi karışımını koyarak bastırıyoruz.Üzerine,kalan yufkaları koyup spatula ile bastırarak tatlının yüzeyini düzeltiyoruz.Tatlıyı üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Tatlımız pişerken,şerbetini hazırlıyoruz. Bunun için ; 2,5 su bardağı su ile 3,5 su bardağı şekeri tencereye koyup limonu da ilave edip kaynatıyoruz. Fırından çıkarttığımız tatlının üzerine döküp servis yapıyoruz. Bu tatlıyı, yan resimdeki gibi minik porsiyonlar şeklinde de hazırlamamız mümkün.:) Bunun için yine aynı işlemi uyguluyoruz. Üzerini de krem şanti ve fındıkla süsleyerek servis yapıyoruz..





0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...