27 Aralık 2011 Salı

Beli bükük patlıcan kebabı

HAFTANIN YEMEKLERİ-151

Herkese merhaba,

Patlıcan kebabı en sevdiğim kebaplardan biridir. Bu sevdanın kaynağı patlıcan ve eti çok yakıştırmam olsa gerek...
Patlıcan kebabını evde kolayca yapmanın ve süslü püslü şekli şemali bozulmadan servis edebilmenin en güzel yolu ise beli bükük patlıcan kebabıdır...

Çok kolay bir tarif, tek yapmanız gereken beli bükülmüş patlıcan avına çıkmak hepsi o kadar....

NOT: Yılbaşı yaklaşıyor. Yılbaşı sofranızda olmasını istediğiniz özel bir tarif varsa lütfen bana maille dönüş yapın :)))

Beli bükük patlıcan kebabı

Malzemeler:

3 tane patlıcan
500 gr kıyma
1 tane soğan
1 yemek kaşığı salça
baharatlar
maydanoz
Biraz sıvı yağ
Salçalı Sos

Yapılışı:

Patlıcanlar tam kopartmadan 1 cm kalınlıkta verev kesilir (resimde görüldüğü gibi)
Kofte içinse kıyma, rendelenmiş yada çok ince kıyılmış sogan, salça, baharatlar, kıyılmıs maydanoz, ve bikac kaşık sıvı yag koyup iyice yoğuruyoruz , koftelerden küçük parcalar alıp patlıcanın verev kestiğimiz yerlerine kofteyi yerleştiriyoruz, bu sekilde patlıcanın her yerine köfteleri yerleştirdikten sonra, fırın tepsisine dizip, su salça biraz tuz karıştırıp sos yapıp patlıcanın üzerine döküp biber ve domatesle süsleyip ,tepsinin üzerini folyoyla kapatıp  ısıtılmış fırına koyup yarım saaten fazla folyoyla pişirip ,sonra folyoyu cikarip 1 saatten fazla pisiriyoruz, patlıcanlarin iyice pismesi icin , patlıcanlar ve köfteler piştikten sonra fırından çıkartığ pilavin yanında sıcak servis yapıyoruz.




0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...