27 Aralık 2011 Salı

Yufkalı Kadayıf Tatlısı

HAFTANIN YEMEKLERİ-122

Herkese merhaba,

Ramazan bayramı yani namıdeğer Şeker bayramında her evde mutlaka en az bir çeşit tatlı yapılır ve genellikle de şerbetli tatlılar tercih edilir.
Kayınvalidemin her bayram yaptığı ve şerbetli tatlı çok sevmememe rağmen tadını çok beğendiğim yufklalı kadayıf tarifini paylaşmak istedim sizlerle...

Yapılışı çok kolay, hazır tatlı alırım hiç uğraşamam diyenler tarifi okuduktan sonra fikirlerini değiştirebilir kanımca :))))

Herkese sevdikleri ile birlikte huzur içinde geçirecekleri güzel bir bayram diliyorum...

Bayramdan sonra görüşmek dileği ile...

Sevgiler
Yufkalı Kadayıf Tatlısı
Malzemeler:


·        3 yufka
·        yarım kg kadayıf
·        1,5-2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
·        3 yemek kaşığı tereyağı
·        5 su bardağı toz şeker
·        3,5 su bardağı su
·        yarım limon suyu
·        kaymak

Yapılışı:

* Şekerle suyu 15-20 dakika kaynatın. Limon suyunu döküp bir taşım daha kaynatın, altını kapatıp ılınmaya bırakın.
* Kadayıfı bir borcama alıp elinizle açarak tel tel olmasını sağlayın



* Yufkalardan birini tezgaha serin. Üzerine kadayıfın üçte birini yayın. Kadayıfın üzerine cevizin üçte birini serpin. Yufkayı dikkatlice rulo yapıp bıçakla 2 parmak genişliğinde dilimlere kesin.



* Kestiğiniz dilimleri yan çevirip yağlanmış tepsiye dizin. Her dilimin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı yerleştirin. (ya da en baştan tereyağını eritip tel tel açtığınız kadayıflara yedirin, daha sonra bu kadayıfları yufkaya serin.)


* Aynı işlemi diğer 2 yufka için de tekrarlayın. Kadayıfları önceden ısınmış 200C fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin. (iyice kızarmazsa şerbeti döktüğünüzde tatlınız beyaz olur.)
* Kadayıflar ılınınca ılık şerbeti üzerlerine gezdirin. Bir müddet sonra tatlıları dikkatlice ters çevirin. (böylece üstü de şerbeti iyice çeksin.)
* Kaymakla servis yapın.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...