27 Aralık 2011 Salı

Rulo Pizza

HAFTANIN YEMEKLERİ-123

Herkese merhaba,

Ramazanı ve Ramazan bayramını da bitirdik hayırlısı ile...
Ama aynı zamanda yazı da bitirdik ve sonbahara giriş yaptık :(
Her mevsimin ayrı güzelliği var tamam biliyorum ama ben yazı ve sıcağı sevenlerdenim, o yüzden çok mutlu olduğumu söyleyemeyeceğim.

Neyse bu kadar sitemden sonra gelelim günün tarifine...

Pizza büyük küçük herkesin en sevdiği yiyeceklerden biri sanırım. Benim için öyle en azından.
Ama canım istediğinde hamurumu yoğurup kendi pizzamı yapmaktansa derin dondurucumdan çıkarttığım hazır pizzayı yallah fırına atıveriyorum çoğu zaman.  
Bu tarifle evde kendi pizzalarımızı üşenmeden yapabiliriz...

Sevgiler, görüşmek üzere
Rulo Pizza
Malzemeler:

2 yufka
50 gr tereyağı
2 sosis
1 çay bardağı doğranmış sucuk
3 sivri biber
2 domates
Yarım tatlı kaşığı kekik
Tuz
Pul biber
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel sos için:

1 su bardağı sıcak süt
Yarım su bardağı un
1 yemek kaşığı margarin

Yapılışı:
Beşamel sos için margarini eritin. Unu azar azar ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak yavaşça sütü ekleyin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Domateslerin kabuğunu soyup ufak doğrayın. Biberleri ve sosisleri ufak doğrayıp sucuk, tuz, kekik ve pul biberle harmanlayın. Yufkayı tezgaha serin. Eritilmiş tereyağı sürüp ikinci yufkayı üzerine kapatın. Harçtan bolca koyup rulo şeklinde sıkıca sarın. Üç parmak genişliğinde kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dik yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında 10-15 dakika kadar pişirin. Yufkalar kızarınca üzerine birer yemek kaşığı beşamel sos paylaştırın. 2-3 dakika daha pişirip rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Peyniri eriyip kızarınca fırından alın ve sıcak servis yapın.

Afiyet olsun



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...