14 Ocak 2012 Cumartesi

Kereviz ve Ispanaklı Yer Elması Çorbası ve Yalancı Alinazik


HAFTANIN YEMEKLERİ-83

Herkese merhaba,

Bugün önce farklı lezzetlerden oluşan bir çorba arkasından da oldukça pratik ve başarılı bir Alinazik tarifimiz olacak.

Birçok kişi yer elmasını yemek olarak düşünemiyor fakat bence yerelması çorbası çok güzel oluyor. Bir ziyafet softasında tadına bakmış ve çok beğenmiştim.
Alinaziğimizin tarifi sık sık gelen misafirlerine oldukça güzel sofralar hazırlaması ile meşhur iş arkadaşım sevgili Duygu' dan...
Tarif hem sunumu, hem lezzeti hem de pratik olması ile tabiri caiz ise dört dörtlük :)))

Her ikisi de denemeye değer...

Sevgilerimle

Kereviz ve Ispanaklı Yer Elması Çorbası

Malzemeler:

1 kereviz
500 gr yer elması
300 gr körpe ıspanak
10 dal pazı
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
4 su bardağı sıcak su
1 iri soğan
1 diş sarımsak
tuz-karabiber-nane-pul biber

Yapılışı:


Ispanak ve pazı hariç tüm sebzeler doğranarak diğer malzemelerle birlikte basınçlı tencerede 7 dakika pişirilip blenderden geçirilir.
Ispanak ve pazılar çok ince doğranarak çorbaya ilave edilir ve 7-8 dakika kısık ateşte pişirilir.




Yalancı Alinazik

Malzemeler:
1 adet ramazan pidesi (Kızartılmış ekmek te olabilir)
1 kg yoğurt
Közlenmiş patlıcan konservesi
Yarım kilo kıyma
2 kaşık salça
karabiber, tuz
2 kaşık tereyağı
Sarımsak

Yapılışı:

Pideleri küçük küpler şeklinde doğrayarak fırın tepsisine koyup fırınlıyoruz (170 derecede 3 dakika yeterli)
Kıymayı teflonda soteliyoruz (Kıyma çok yağsız ise bir miktar yağ ilavesi yapılabilir.)


Sotelenen kıymaya salça, tuz ve karabiber ilave ederek bir miktar daha soteliyoruz.

Aynı anda közlenmiş patlıcanlar ile yoğurt ve sarımsağı ayrı bir kapta karıştırıyoruz.

Son adımda tereyağımızı kızdırıp önce servis tabağına aldığımız pidelerin üzerine yağı gezdiriyoruz.
Ardından patlıcanlı sosumuzu pidelerin üzerine yayıyoruz. Son olarak ta kıymalı sosumuzu en üste döküp afiyetle yiyoruz...



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...