14 Ocak 2012 Cumartesi

Nohutlu Mantı Çorbası ve Fırında Sebzeli Mücver

HAFTANIN YEMEKLERİ-71

Herkese günaydın,

Geçen hafta ısınan havalara kanmayın dedim size o kadar ama yine de dayanamayıp kanınca kızı yine hasta ettik :(((
Uykusuz bir gece geçirdik ancak şimdilik çok ciddi bir durum yok gibi görünüyor.
Umarım sadece soğuk algınlığı olarak kalır ve biran önce iyileşir...

Biz çekiyoruz siz çekmeyin diye mis gibi sıcacık bir çorba ve sebzelerden güç almanız için fırında sebzeli mücver tarifim var


Nohutlu Mantı Çorbası

Malzemeler:

 
· 2 çorba kasesi mantı, küçük hazırlanmış ve pişirilmemiş
· 1,5 su bardağı nohut, haşlanmış ve kabukları soyulmuş
· 1  yemek kaşığı tereyağı
· 1 çay bardağından biraz az zeytinyağı
· 1 yemek kaşığı salça
· 2 lt kaynamış su
· 1,5 tatlı kaşığı tuz
· 1 su bardağı iyice soğutulmuş su
 
Yapılışı:
 
1.Yağları ve salçayı tencereye alın. Biraz kavrulunca kaynamış suyu ekleyin. Bir taşım kaynatıp sırayla tuzu, nohutu ve mantıyı ilave edin.
 
2.Mantılar pişene kadar 10 dakika kaynatın. Ardından mantılar suyun içinde erimesin diye soğuk suyu tencereye dökün.
 
3.Kaselere alıp üzerine bir miktar nane serperek servis yapın.

Afiyet Olsun



Fırında Sebzeli Mücver
 
Malzemeler:
· 1 havuç
· 1 patates
· 1 küçük kuru soğan
· 1 pırasa
· maydanoz
· taze soğan
· 3-4 dal varsa ıspanak ya da pazı
· 2-3 yumurta
· Beyaz Peynir (veya 2-3 kaşık yoğurt)
· 2-3 kaşık un
· Çok az kabartma tozu
· Tuz, karabiber
 
*Arzuya göre 1 kabak da ilave edebilirsiniz.

Yapılışı:


1. Havuç, patates ve kuru soğanı ayrı ayrı rendeleyin. Teflon bir tavaya biraz sıvıyağ koyun. Pırasayı ince ince doğrayın.
 
2. Önce kuru soğanı, ardından pırasa ve sırayla soteleyerek havucu, patatesi ve ıspanağı koyun. Sebzeler biraz sotelenince kenara alın. (Çok fazla pişirilmeyecek hafif sebzelerin diriliği gidecek.) Bu malzemeyi soğutun. Sonra maydanoz, taze soğan, tuz, peynir, yumurta ve un ilave edip karıştırın.
 
3. Karışımı yağlı kağıt serilmiş borcama yayıp üzerini düzeltin. 200C fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
 
4. Dilerseniz teflon tavaya 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyup kızdırın. Kızmaya başlayınca harcınızdan bir kaşık alıp tavanıza başka bir kaşık ile bırakın ve üzerini düzeltin. Her iki tarafı iyice kızartın.

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...