14 Ocak 2012 Cumartesi

Puf Pasta

HAFTANIN YEMEKLERİ-70

Herkese merhaba,

Yarın şirket dışında olacağımdan tatlı tarifimi bugünden yayınlayayım dedim :)))

Misafir ağırlanan sofralarda kek olmazsa olmazdır. Mevyelisi, kakaolusu, sadesi...

Klişelerden uzak farklı tarif arayan ama kekten de vazgeçemeyenler için farklı bir sunum örneği puf pasta...

Nasıl mı? Cevap aşağıda :))))

Pazartesi görüşmek üzere, sevgiler


Puf Pasta


Malzemeler:

Keki için:
· 4 yumurta
· 2 su bardağı şeker
· 2 çorba kaşığı kakao
· 1 su bardağı süt
· 1 su bardağı sıvı yağ
· 2 su bardağı un
· kabartma tozu
· vanilya
 
* Acelesi olanlar hazır kek (pastabanlardan) alabilirler


Kreması için:
· 75 gr. tereyağı
· yarım su bardağı un
· yarım kaşık nişasta
· 1 su bardağından biraz eksik şeker
· 1 paket vanilin
· yarım litre süt


Ayrıca:
· muz
· soğuk süt
· süslemek için çilek yada arzu edilen meyve/meyveler


Yapılışı:
 
1.Öncelikle keki hazırlayıp 175C fırında pişirin.
2. Kek pişerken kremayı hazırlayın: Margarin, un ve nişastayı, unun kokusu çıkana kadar kavurun. Kalan malzemeleri ekleyip krema kıvamına gelene kadar karıştırıp soğutun.
3.Kek pişince hafif soğutup çay bardağıyla kesin. Artan kısımları blenderla ufalayın ve geniş bir kaseye alın.  
4.Kestiğiniz dairelerden birini alıp soğuk süte batırın. Üzerine bir parça muz dilimi ve 1 tatlı kaşığı krema koyun. Bu halde ufalanmış keklerin olduğu kasenin içine yerleştirip kremanın etrafını elinizle bastırarak kek parçalarıyla kapatın. Elinize alıp avucunuzla biraz daha düzeltin. Aynı işlemi tüm daireler için tekrarlayın.
 
Afiyet olsun :))))

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...