10 Ocak 2012 Salı

Patates Çorbası ve Garnitürlü Patates Püresi

HAFTANIN YEMEKLERİ-59

Herkese merhaba,

Yeni yılın ilk tarifini sabah erkenden vereyim dedim.
Herkesin artık bildiği üzere evimde olmazsa olmaz malzemelerden biri milföy diğeri ise patates...
Böreğin patateslisini severim, bazı yemekler yanında püresiz olmaz, patates kızartmesına ise hayır diyebilecek birini tanımıyorum, bu örnekleri sonsuza kader uzatabilirim :))))
İşte bu nedenle bugünü patates günü ilan ettim. Önce sıcak bir patates çorbası arkasından da mükemmel sunumu ve pratik yapılışı ile davet sofralarınızada rahatlıkla yer verebileceğiniz patates püremizin tarifini vereceğim.
 
Umarım her ikisini de dener ve memnun kalırsınız :)))

Patates salatamızın tarifi yemeklivagon.com sitesinden alıntıdır...

Sevgilerimle :)))
 
Patates Çorbası



- 4 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1/2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- Tuz, karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 4 su bardağı sebze suyu (bende yoktu sade su kullandım)

Yapılışı:

1. Patatesleri ve soğanı küp doğrayın, 1 kaşık sıvıyağla birlikte derince bir tencere içine alın. Tahta kaşıkla arada karıştırarak 5 dk kadar kavurun.

2. Unu serpin, tuz ve karabiber ekleyin, karıştırın.

3. Sebze suyunu ya da sade suyu ekleyin, kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynayınca kapağını kapatın, ocağı kısın ve yaklaşık yarım saat kadar pişirin.

4. Sebzeler iyice yumuşayınca blenderdan geçirin. Tuzunu kontrol edin.

5. Kalan 1 kaşık sıvıyağı ufak bir tavada ısıtın, kırmızı biberi ekleyip ocağı hemen kapatın. Kaselere aldığınız çorbanın üzerine yağ gezdirin, kıtır ekmekle birlikte servis yapın.
Malzemeler:



Garnitürlü Patates Püresi

Malzemeler:

5 adet orta boy patates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı elma sirkesi
Tuz
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 adet haşlanmış, minik doğranmış havuç
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Yapılışı:

Haşlanmış patatesler ezme aleti veya çatal yardımı ile püre haline getirilir.
Zeytinyağı-sirke ve tuz ilave edilir.
Bezelye ile havuca zeytinyağı ve tuz konur.
Küçük boy kelepçeli kalıp veya herhangi bir çukur kalıp streçlenir.
Bezelye ve havucun yarısı konur.
Üzerine patates püresi ve tekrar bezelye ve havuç yerleştirilerek üzeri spatula ile düzleştirilir.
10-15 dakika buzdolabında bekletildikten sonra ters çevirerek servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...