22 Ocak 2012 Pazar

Pileli Börek

HAFTANIN YEMEKLERİ-158

Herkese merhaba,

Börek biz çalışan bayanların en büyük kurtarıcısı olmuştur çoğunlukla...

Hazır yufkanın, isteğe göre seçilmiş çeşitli malzemelerle can bulduğu en güzel yemeklerden biridir. Hele ki birde yanına çay demlerseniz bu ikiliye karşı koyabilecek çok fazla insan bulamazsınız...

Peki hem kolay hem de daha önce denediklerinizden farklı bir börek denemek istemez misiniz?

Yanıt evetse bu tarif size göre...

Görüşmek üzere

Pileli Börek

Malzemeler:

4 adet yufka

Harç için:

1,5 su bardağı süt
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı çiçek yağı

İç malzemesi:

Neli istersek yapabiliriz. Tarif ıspanaklı peynirlidir.

Yapılışı: 

Önce soğanı sonra ıspanakları kavurup.Soğuyunca peynirle karıştırın.
1 adet yufkayı serin. Hazırladığınız harç karışımını yufkanın üzerine bolca sürün. Hazırladığınız peynir içini dörde ayırın. Dörtte birini yufkanın üzerine her tarafına gelecek şekilde serpin. Yufkayı her iki ucundan birbirine doğru büzün
ortadan kesmek suretiyle tepsiye yerleştirin. Diğer yufkalarda da aynı işlemi uygulayın. Kalan sütlü harcı tepsideki böreğin üzerine fırçayla sürün. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.






 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...