14 Ocak 2012 Cumartesi

Pirinçli Brokoli Çorbası ve Sebzeli Bonfile Kulesi

HAFTANIN YEMEKLERİ-75

Herkese selamlar,

Bize ilkokulda öğretilen mevsimler takvimine göre bugün itibari ile kış bitiyor ve bahar başlıyor fakat gerçekte öyle değil malesef :((
Geçen yıl Haziran sonuna kadar nasıldı hatırlayın sonbahar gibi yağmur yağıp duruyordu. Kabanlarımızı Haziran sonunda çıkartabilmiştik.
Umarım bu yıl yazın gelmesi o kadar uzun sürmez :)))

Mevsim bahar olsa da soğuklar gidene kadar pazartesi çorba tariflerine devam edeceğim.

Brokolinin saymakla bitmeyen faydaları olduğundan kış aylarında yemek ve çorbalarımızda bolca yer vermek gereli diye düşünerek farklı bir brokoli çorbası yayınlayacağım. Arkasından da yine lezzet deposu olan ve bolca malzeme içeren sebzeli bonfile kulesi var. Bilenler bilir arkadaşlarla gidilen öğlen yemeklerinde tek tercihim olurdu kule bonfile :))) O zaman nasıl yapılırmış hep beraber öğrenelim :)))

Sevgiler, iyi haftalar

Pirinçli Brokoli Çorbası

 
Malzemeler:
 
- 300 gr brokoli
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 çorba kaşığı margarin
- 1 çorba kaşığı mısır nişastası
- 6 su bardağı su
- Tuz, karabiber

Yapılışı:  
Brokoliyi temizleyip doğrayın. Pirinci yıkayıp süzün.Margarini tencerede eritin. Mısır nişastasını ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Sürekli karıştırarak 6 bardak suyu azar azar ilave edin. Kaynamaya başlayınca pirinci ekleyip hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Brokoli, tuz ve karabiberi ilave edin. Arada bir karıştırarak 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.



Sebzeli Bonfile KulesiMalzemeler:

8 adet dana bonfile
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1-2 dal taze kekik
2 diş dilimlenmiş sarmısak
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
Harç için:1’er adet kırmızı soğan, sarı ve kırmızı dolmalık biber
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
250 gram mantar
Yarım kg ıspanak
1 diş sarmısak
3-4 dal taze fesleğen
Tuz, karabiber
Sos için:2 adet arpacık soğan
1 diş sarmısak
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 adet defne yaprağı
2-3 dal taze fesleğen
1 çay bardağı krema
Tuz, karabiber


Yapılışı:

Bonfile, karabiber, kekik, sarmısak ve zeytinyağını harmanlayın. Üzerini örtüp, 2-3 saat buzdolabında marine edin.

Sebzeli harç için yarım ay doğranmış soğan, jülyen doğranmış sarı ve kırmızı biberi zeytinyağında ve orta ateşte 4-5 dakika karıştırarak soteleyin.

Dilimlenmiş mantar ekleyip, mantar suyunu salıp yeniden çekene dek, yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Kıyılmış ıspanak ilave edip, ıspanağın rengi dönene dek kavurun. Kıyılmış sarmısak ve fesleğen ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberini ayarlayıp ocaktan alın.

Sos için yapışmaz yüzeyli tavada soğan, kenarlarından çizik atılmış sarmısak ve zeytinyağını orta ateşte 2 dakika kavurun. Defne yaprağı ve fesleğen ilave edip karıştırın. Kremayı ekleyin.

Tuz ve karabiberini ayarlayıp, karıştırarak 2 dakika pişirin. Bonfileleri kızgın yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin.

İki bonfilenin arasına harçtan koyup servis tabağına yerleştirin. Kalan bonfile ve harcı da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine sos gezdirip dilediğiniz şekilde süsleyin. Sıcak olarak servis yapın

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...