HAFTANIN YEMEKLERİ-76
Herkese selamlar,
Mart ayının ilk tarifi herkesin deneyebileceği basit bir tatlı olsun istedim.
Aranızda muz sevmeyen var mı bilmiyorum ama vanilya ve muz yan yana gelince sevmemek pek mümkün olmaz diye düşünüyorum.
Haydi bayanlar, tarifleri çok beğeniyorum ama bir türlü fırsat bulup deneyemedim diyenler için bulunmaz fırsat, denemek için bundan daha kolay bir tarif bulamazsınız ona göre :)))
Sevgiler, Pazartesi görüşmek üzere
Vanilyalı Sıcak Muz
Malzemeler:
- 4 muz
- 50 gr tereyağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Servis için
Vanilyalı dondurma, Toz Antep fıstığı
Yapılışı:
Muzların kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin. Tereyağını tavada eritip vanilya ile şekeri ekleyin ve kısık ateşte eriyinceye kadar bekleyin. Tamamen eriyince muzları ekleyip önlü arkalı 4-5 dakika pişirin. Servis tabağına aktarıp üzerine vanilyalı dondurma ekleyin. Toz fıstık serpiştirip bekletmeden servis yapın.
Afiyet olsun.
Yaz tatilimiz
-
Merhaba,
Anneannede kalmak demek;
kuzenleri görmek demek,
bisiklete binmek demek,
denize girmek demek,
kum oynamak demek,
gece yarılarına kadar sokaklarda ...
10 yıl önce
0 yorum:
Yorum Gönder