Herkese merhaba,
Meyveli tatlılar arasında tercihim incir tatlısından yana olur.
Bu tercihte Aydın' lı olmamın ve incir tadının damağımda bıraktığı lezzete alışık olmamın etkisi de yatsınamaz elbette...
Peki siz İncir Tatlısını sever misiniz?
Severim diyenler, bu tarif hem kolay, hem de sütlü olduğundan çok daha lezzetli...
Tarifimiz Cafe Sardunya' dan alıntıdır...
Kaymaklı İncir Tatlısı
Malzemeler:
20 adet kuru incir
1
1 su bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
6-7 yemek kaşığı toz şeker
2 çay bardağı su
servis önerisi ;
kaymak
kaymak
Yapılışı :
Sütü bir tencereye alıp kaynatın veocaktan alın. İncirleri yıkayıp kaynar sütün içine dizin. Kapağını kapatıp bu şekilde 1, 5 – 2 saat kadar bekletin.
Sütü bir tencereye alıp kaynatın ve
İncirleri sütün içinden çıkarıp tekrar suyun altında yıkayın ki tatlımızın şerbeti berrak olsun, incirlerin üzerinde tortu kalmamalı...
Cevizi tarçınla karıştırın ve iri parçalar halinde incirlerin alt kısmındaki delikten incirin şeklini bozmadan içlerini cevizle doldurun. Doldurduğunuz incirleri bir tencereye alıp üzerlerine suyu dökün. Toz şekeri serperek ocağa koyun. Kısık ateşte yaklaşık 20 dakika kadar kaynatın. Şerbet kıvamını alıp incirler pişince ocaktan alıp soğuması için beklet,n. Kaymağı servis tabağına alın. İncir tatlısını üzerine koyup nane yaprağıyla süsleyerek servis yapın
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder