19 Şubat 2012 Pazar

Ispanak Püresi

HAFTANIN YEMEKLERİ-166

Herkese merhaba,

Izgara et, köfte yada tavuk yaptığımızda yanına illaki bir garnitür ararız. Bu garnitür patates kızartması, patates püresi, haşlanmış yada kızarmış sebzeler olur genelde...

Bugünkü tarifimiz et, köfte ve tavuk yanına süper bir garnitür olur...

Hem besleyici, hem de lezzetli, hem de gayet kolay...

Tarifimiz lezzetci.com sitesinden alınmıştır...

Ispanak Püresi

Malzemeler:
  • 500 gr. ıspanak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4-5 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 diş sarımsak
Beşamel Sos için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt

Yapılışı:
Ispanakları sirkeli suda beklettikten sonra, duru suyu çıkana kadar bol suda yıkayın.
Tencereye yağı alıp ezilmiş sarımsakları bir iki tur çevirin. Daha sonra ince doğranmış ıspanakları ekleyip tuzunu ayarladıktan sonra ıspanaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Diğer taraftan beşamel sosu hazırlamak için; 2 kaşık tereyağını eritip unu kavurun. Sütü azar azar ilave edip topak olmaması için hızlıca karıştırın ve tuzunu ilave edin.
Pişmekte olan ıspanaklara, beşamel sos ve rendelemiş olduğunuz kaşar peynirini de ekleyip peynirler eriyinceye kadar karıştırıp ocağı kapatın. Sıcak olarak servis yapın.




0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...