1 Şubat 2012 Çarşamba

Tahinli Kemalpaşa Tatlısı

HAFTANIN YEMEKLERİ-161

Herkese merhaba,

Üniversite yıllarım İzmir Bornova' da geçti...
5 yıl yurtta kalınca genellikle dışarıda yedim yemeklerimi...

Bornova Osman Kibar kavşağının orada şimdi ismini hatırlayamadığım bir lokantamız vardı, sıkça giderdik oraya. Üzerinden uzun yıllar geçtiği için lokantanın adını hatırlamıyor olabilirim ama orada yediğim tahinli kemalpaşa tatlılarını hayatım boyunca hiç unutmadım...

Siz de tahinle hafifleyen bu pratik lezzeti denemek istemez misiniz?

Bence istersiniz :))))

Görüşmek üzere

Tahinli Kemalpaşa Tatlısı

Malzemeler:

25 adet Kemalpaşa tatlısı
1 litre su
800 gr. şeker
Birkaç tane karanfil (isterseniz)
Tahin
Fındık, fıstık vs.

Yapılışı:


Şeker ve su kaynamaya başladığında, karanfil tanelerini ve tatlıları ilave edin.
10-15 dakika tencerenin kapağı kapalı olarak haşlayıp, daha sonra şerbetin koyulaşması için kapağı açın.
(Tatlılar genellikle orta ve yükseğe yakın ısıda haşlanır. Düşük ısıda dağılabilirler.)
Şerbeti çok koyulaşmadan ocaktan alın. Şerbetin tamamen bitmesini beklemeyin, dinlendikçe tatlılar şerbeti içine alıyor.
Ocaktan aldığınız tatlıları 5-6 dakika tencerede dinlendirip, geniş yüzeyli bir tepsiye tek kat halinde aktarın. Kalan şerbeti üzerlerine dökerek, soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın.
Bu arada tahin de buzdolabında olmalı, hatta tatlıların üzerinden hemen akmasını istemiyorsanız, 5-10 dakika dondurucuda tutabilirsiniz.
Servis sırasında tahini ilave edin ve fındık, fıstık vs. ile zenginleştirin






0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...