Herkese merhaba,
Çerkezköyde yaşadığımız dönemlerde en büyük zevklerimizden biri Yalı Restoran' da yenen yemeklerdi...
Çerkezköyde oturan arkadaşlar bilir bu mekanı...
Yazın mekanın o güzel bahçesinde püfür püfür esen rüzgarla dans eden ağaçların altında Yalı mezeleriyle donatılan sofranın tadı başkadır...
Zaten orada meselerin tadına bakınca ana yemeğe yeri kalmaz insanın...
Her gidişimizde mutlaka soframızda olan mezelerden biri ise Tereyağlı Karides Güveçtir...
Yalı' nın lezzeti başka elbette ama Tereyağlı Karides denemediyseniz bu tarifi şiddetle tavsiye ederim
Hem çok pratik, he de mükemmel bir tat :)))
Tarifimizin fotografı www.oburcan.com, karides temizleme işlemi ise http://thefanoftastyfoods.com/ sitesinden alıntıdır...
Sevgiler
Tereyağlı Karides
Malzemeler:
* 500 gr karides (ayıklarım derseniz tazesini kullanmanız tercih sebebidir, zamanı olmayanlar dondurulmuş karides kullanabilir)
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 2-3 diş sarmısak (kıyılmış)
* toz acı kırmıcı biber
* tuz
* 1 yemek kaşığı zeytinyağ
Yapılışı:
- Tavada tereyağını kızdırıp sarmısakları atın.
- Karidesleri tavaya koyun.
- Zeytinyağını ilave edip harlı ateşte karidesleri kavurun.
- Tuz ve biberi serpip sıcak olarak servis edin.
Karides Nasıl Temizlenir?
- Karideslerinin yıkayıp bir süzgeçe alın.
- Karides kafadan bacaklı bir hayvandır,bu yüzden ilk önce tek haraket ile kafa ve bacakların olduğu bölgeyi eklem yerinden çekerek ayırın.
- Daha sonra kavisli bir yapısı olan gövdeyi kuyruk kısmından bükerek düz bir hale getirin.
- Kuyruk kısmının en ucundan parmak uçlarınızla bastırarak etin kabuktan dışarı kaymasını sağlayın (sıyırın).
- Kafaya yakın olan gövde kabuklarını da soyun.
- Elinizde tamamiyle et kısmı kaldığında kafayı ayırdığınız yerden (sırt kısmından kuyruğa doğru) bir kürdan yardımı ile çizerek bağırsaklarını ve siyahlıkları temizleyin.
- Daha sonra karideslere su tutarak servis edeceğiniz ana kadar buzdolabında muhafa edin.
0 yorum:
Yorum Gönder