4 Nisan 2012 Çarşamba

Elmanın İçinde Pişen Elmalı Pay

HAFTANIN YEMEKLERİ-179

Herkese merhaba,

İnternette elmalı tarif arayışım bu inanılmaz tarifi bulmamla sonuçlandı. Hani insan bazen bazı tarifleri görünce "bunu kesin denemem lazım" der ya işte bu tarifte bana aynen öyle oldu...

Şu FDA denetimi bi geçsin hemen denemek farz oldu...

Tarifimiz www.sihirliyemektarifleri.com' dan alıntıdır.

Elmanın İçinde Pişen Elmalı Pay

Malzemeler

4 adet yeşil elma
1 çay kaşığı tarçın
1/4 bardak şeker
1 yemek kaşığı esmer şeker
(Orjinal tarifte ceviz yok ama bence süper olur)

Yapılışı

Fırnınızı önceden 175 dereceye ısıtın.

Elmaların saplarını ve üst kısımlarını kesin. içlerini bir kaşık yada kabak oyucu yardımı ile çıkartın. 



Elmanın çekirdeklerini ayırdıktan sonra şeker ve tarçınla birlikte bir kapta karıştırın. (Elma içini büyük parçalar halinde çıkarttıysanız rendeleyin) Tarçın ve şeker miktarını damak tadınıza göre değiştirin.

Hazırladığınız içi elmalara doldurun.

Pay hamuru tarifi için buraya bakabilir yada kendi tarifinizi uygulayabilirsiniz. 3. ve en beğeneceğiniz seçenekse hazır pay hamuru almak tabiki :)))

Pay hamurunuzu uzun şeritler halinde kesin ve hazırlayın. Hamur şeritlerle elmaların üstünü kaplayın.

Fırın tepsinize alt yüzeyini kaplayacak kadar su ekleyin. Elmaları tepsiye koyup üstünü de folyo ile kapatarak 20-25 dk pişirin.

Sonra da folyoyu çıkartıp üstü kızarana kadar 20 dk. daha fırında tutun ve işte tatlınız hazır.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...